PRIZNANJA ŽUPANA Pjerinu Hrvaćaninu i Igoru Tošiću priznanja za uspjehe u radu

Priznanja župana Varaždineske županije danas su dodijeljena poznatom i najizvođenijem varaždinskom koreografu Pjerinu Hrvaćaninu, i Igoru Tošiću za najbolje uspjehe na studiju.

Pjerino Hrvaćanin dobio je priznanje za iznimne uspjehe u radu Varaždinskog folklornog ansambla i poseban doprinos razvoju kulturno umjetničkog amaterizma i hrvatske tradicijske kulture, a Igor Tošić za izvrsna postignuća u cjelokupnom akademskom obrazovanju na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu.

– Procjena župana i kabineta bila je da dvoje ljudi svakako zaslužuje dobiti nagradu. Jedan je Pjerino Hrvaćanin koji godinama radi u Varaždinskom folklornom ansamblu, dobiva izuzetno puno nagrada i obilazi festivale. To je promocija tradicije i tradicijske kulture Varaždinske županije. Ne smijemo zaboraviti naš identitet. Zahvaljujući ljudima kao što je Pjerino, naša će tradicija ostati sačuvana – rekao je župan Štromar.

Igor Tošić završio je Geotehnički fakultet, njegovi su radovi nagrađivani od strane dekana i rektora, dobio je i nagradu Hrvatskih voda, a jedan rad je, kaže Štromar, izrazito važan za Varaždinsku županiju – Utjecaj na zagađenje naših voda.

– Njegov rad važan je za zajednicu, a budući da je Igor mlad, ovo priznanje će mu sigurno dati još više poticaja u daljnjem radu – kaže Štromar.

Pjerino Hrvaćanin priznaje kako se tim poslom počeo baviti zbog zabave, putovanja i dobrog društva, no kasnije je shvatio koliko je bitno očuvanje tradicijske kulture.

Vinko Žganec ostavio je mnogo napjeva i zapisa i ta je vrijednost neizmjerna, a u današnjem dobu je izuzetno važno sačuvati te plesove, jer je to naš identitet. Svi koji dođu plesati folklor ostanu u njemu dugo, samo što danas dolaze manje nego što su dolazili prije – rekao je Pjerino Hrvaćanin.

Igor Tošić kaže kako je njegovo područje interesa interdisciplinarno područje, a Geotehnički fakultet u zadnje vrijeme takve kadrove obrazuje.

– Naravno da mi je želja doprinijeti svojem gradu i županiji svojim znanjem. Mi nemamo toliko problema s podzemnim vodama, ali postoji velika opasnost za onečišćenje. Ako je voda dobre kvalitete, naše zdravlje će biti bolje i ja vjerujem da time mogu doprinijeti cjelokupnoj zajednici – kaže Tošić.

Priznanja je uručio župan Varaždinske županije Predrag Štromar, a dodjeli je prisustvovao zamjenik župana Alen Kišić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije