Kviz na Rudaku: Jan Kekez i Dino Aleksandrić najbolji na ovogodišnjem ‘DOP-u’

Obilježavanje Dana planeta Zemlje i ove je godine u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi u Varaždinu prošlo u vedrom ozračju kviz-natjecanja ‘8.sat DOP’.

Sada već tradicionalni eko-kviz doživio je tako svoje treće izdanje pod autorskom palicom i moderiranjem idejnog začetnika prof. Radovana Radikovića.

Kviz je okupio dvadeset prijavljenih učenika u deset ekipa formiranih na licu mjesta. Osebujni nazivi ekipa već su svojevrsni zaštitni znak kviza, a s nama su se ovaj puta igrali: Brzi i žestoki, Srodne duše, Ribar Palunko i njegova žena, Postolar i vrag, Batman i Robin, Pirati s Kariba, Sherlock i Watson, Bitanga i princeza, Majstor i Margarita te Ljepotica i zvijer.

Natjecanje se provodilo pod budnim okom članova povjerenstva i publike iz redova učenika i profesora Škole.

U ovogodišnjem izdanju kviz-natjecanja jedna od tri igre bila je koncipirana kao sveprisutni PUB kvizovi, za što su ideju dali sami natjecatelji. Cilj je bio potaknuti učenike na natjecanje i u ‘intelektualnim’ disciplinama.

– Danas je učenike teško potaknuti na razmišljanje, a kad im poznate činjenice upakiraš na malo drugačiji način, nastaje kratki spoj – objasnio je Radiković uvođenje ove inovacije.

Najviše znanja o našem planetu, ali i o brojnim temama iz područja književnosti, geografije i prirodnih znanosti pokazao je dvojac iz ekipe Sherlock i Watson, učenici Jan Kekez i Dino Aleksandrić.

Od mogućih 30 bodova pobjednici su osvojili visokih 24, te su nagrađeni prigodnim knjigama iz interesnog područja samog natjecanja.

Svi natjecatelji dobili su simpatične poklone koji će ih podsjećati na sudjelovanje u kvizu: keramičke magnetiće, koje je izradio član LUV-a Ivica Kamenar, i potvrde o sudjelovanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije