Sufinanciranje izgradnje vatrogasnog doma Donji Kneginec vrijedno 500.000 kuna

Općinski načelnik Goran Kaniški je u ponedjeljak 10. travnja godine potpisao ugovor o sufinanciranju projekta dogradnje vatrogasnog doma uz zgradu društvenog doma u Donjem Knegincu.

Ugovor je potpisan s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac, čije ministarstvo će Općini Gornji Kneginec sufinancirati projekt u iznosu 500.000 kuna.

Navedeni projekt, ukupne vrijednosti 1,4 milijuna kuna, Općina je kandidirala na poziv u okviru Programa podrške regionalnom razvoju.

Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskom i socijalnom razvoju te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Realizacijom projekta izgradit će se objekt javne namjene bruto površine 253 m2 kojeg će u prvom redu koristiti članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Kneginec za potrebe vatrogasne zaštite.

DVD-u će se osigurati kvalitetniji prostori za edukaciju, operativni rad i čuvanje opreme, a što će doprinjeti i efikasnojoj vatrogasnoj zaštiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije