Družina ‘Ozana’ gostovala u Križevcima povodom obljetnice smrti dr. Kranjčića

U Križevcima je u četvrtak održana spomen-svečanost 49. godišnjice smrti križevačkoga župnika na glasu svetosti dr. Stjepana Kranjčića. Misno je slavlje tim povodom u župnoj crkvi sv. Ane predvodio kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkog mons. Lovro Cindori.

Nakon mise u premijerno je izveden poetsko-glazbeni recital ‘Zašto me pozvao Gospod?’ nadahnut pjesništvom dr. Stjepana Kranjčića. Recital su vrlo kreativno i scenski vrlo dojmljivo osmislili i izveli članovi dramske družine ‘Ozana’ KUD-a ‘Braća Radić’ iz Visokog kraj Novog Marofa, pod vodstvom Tibora Martana.

Uoči misnoga slavlja i izvedbe poetsko-glazbenog recitala križevački su se vjernici i mladi izvođači recitala okupili na Kranjčićevu grobu na križevačkom gradskom groblju. Položili su vijence i izmolili molitvu za otvorenje procesa za proglašenje blaženim Stjepana Kranjčića.

Vrijedno je spomenuti kako je dr. Stjepan Kranjčić rođen na području naše Varaždinske biskupije točnije u Petrijancu u Župi sv. Petra i sv. Pavla 1918. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije