DAN ROMA Preventivni program u Osnovnoj školi Cestica ovog petka

Ravnateljstvo policije i Policijska uprava varaždinska u suradnji s partnerima provest će aktivnosti sukladno ciljevima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa povodom obilježavanja Međunarodnog dana Roma.

U petak, 7. travnja, u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa, Službe prevencije Ravnateljstva policije, Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave međimurske u prostoru Osnovne škole ‘Cestica’, održat će se preventivni program ‘Poštujte naše znakove’.

U sklopu navedenog prigodnog preventivnog programa, policijski službenici zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educiraju i informiraju učenike najnižih razreda osnovnih škola, odnosno najmlađe sudionike u prometu. Također kroz navedeni program senzibilizira se i šira javnost na opasnosti kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu.

Preventivne aktivnosti usmjerene su na učenike nižih razreda Osnovne škole ‘Cestica’, a provodit će ih policijski službenici Ravnateljstva policije, Policijske uprave varaždinske, Policijske uprave međimurske uz sudjelovanje MAK teatra iz Zagreba s edukativno-scenskom izvedbom ‘Prvi koraci u prometu’, kao i Jumicar – Programa prometne kulture iz Zagreba, Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cestica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije