USPJEH Studentice FOI-ja osvojile 2. mjesto na Case Study natjecanju

Nakon pozitivnih iskustava koje su stekle sudjelovanjem na drugim natjecanjima (Istrian Tourism Competition, Inspire me), studentice varaždinskog FOI-ja Franja Kutnjak i Petra Odeljan odlučile su se prijaviti i na natjecanje Regional Case Study, na kojem su osvojile 2. mjesto za svoje rješenje!

Odabrale su slučaj tvrtke Convergent Media Group (CMG) u kojem je bio zadatak osmisliti strategiju izlaska brenda kozmetičkih proizvoda SK-II na strano tržište. Kako se odlučile baš za taj slučaj i kakvi su njihovi dojmovi, pročitajte u nastavku teksta.

– Glavna motivacija za odabir slučaja tvrtke CMG bila je osmišljavanje digitalne marketinške kampanje te istraživanje tržišta koje smo trebale provesti kako bismo mogle razraditi strategiju izlaska na novo tržište. Također, kod odabira slučaja privuklo nas je i to što je rješenje trebalo izraditi na engleskom jeziku. Slučaj smo rješavale kroz dva tjedna, kada smo razrađivale početne ideje i postupno ih pretvarale u prezentaciju. Cilj nam je bio prikazati rješenje kroz priču koja predstavlja osmišljenu kampanju u trajanju od godinu dana – rekle su studentice.

Završna ceremonija održala se na Fakultetu ekonomije i turizma ‘Dr. Mijo Mirković’ u Puli, gdje su bili proglašeni i nagrađeni pobjednički timovi. Za svoje su rješenje osvojile 2. mjesto, a uručene su im nagrade i certifikati za sudjelovanje. Nakon formalnog dijela ceremonije imale su priliku za druženje i umrežavanje.

– Za kraj, željele bismo se zahvaliti Fakultetu i CPSRK-u na podršci koju su nam pružili i kroz ovo natjecanje. Također, zahvaljujemo START-UP udruzi i tvrtki CMG na pruženoj prilici. Ovim putem pozivamo sve kolegice i kolege studente da se uključe u case study natjecanja, kako bi znanje stečeno kroz studij primijenili na realnim poslovnim slučajevima te kako bi proširili svoje vidike i stekli nova značajna iskustva – zaključuju ove marljive studentice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije