Snijeg uzrokovao probleme diljem županije, vatrogasci imali pune ruke posla!

Iako je snijeg bio najavljivan još početkom tjedna, sudeći po jučerašnjem stanju na prometnicama diljem županije, službe kao da su ostale iznenađene situacijom.

Brojni su građani iskazivali nezadovoljstvo stanjem i uvjetima na cestama, a iz Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin javili su kako je stanje izgledalo na terenu.

U 14.15 sati proglašeni su zimski uvjeti na autocesti A-4. U 14.50 sati kamion prepriječen poslije Trakošćana na D74 Trakošćan – Macelj. U 14.51 u Globočecu Ludbreškom došlo je do slijetanja vozila, dok je u 15.02 na istočnoj obilaznici u Varaždinu došlo do prometne nezgode, ali s materijalnom štetom. Slično se dogodilo u 15.07 u Gornjem Knegincu.

U 15.38 na autocesti A4, kod izlaza Novi Marof, sudarila su se dva kamiona, a šteta je bila samo materijalna.

U 15.37 su u Ludbregu grane pale na kolnik u Bednjanskoj ulici, dok je u to vrijeme došlo do zastoja u Paki. U Podevčevu je prepriječen autobus, dok je u 15.55 došlo do zastoja zbog kamiona na D35 u Cerju Nebojse.

Nešto prije 16.30 na autocesti A4, relacija B. Hum – Novi Marof, prekinut je promet zbog prepriječenih kamiona, a normaliziran je u 22.25 sati.

Prometna nesreća bez ozlijeđenih dogodila se i u Varaždinu, dok je u 16.46 na pruzi Lepoglava – Golubovec, pružni prijelaz Očura, vlak naletio na osobno vozilo, ali nitko nije ozlijeđen.

Osim toga, zbog snijega su se srušila drva na cesti D-3 od Pake prema Novom Marofu, na cesti kod Podruta, u Jalkovcu.

Od težine snijega došlo je do kvarova na električnoj mreži na više mjesta na području županije. Centar 112 Varaždin primio je dojave o kvarovima na električnoj mreži ili nestanku struje iz Ivanca, Grede, Piščanovca, Jalžabeta, Donje Voće, Varaždin Brega, Dubovice, Beretinca, Trnovca Bartolovečkog, Kalničke Kapele, Šemovca, Cestice, Lužana, Štefanec Marofa i Viničnog.

Centar 112 javlja kako su od 5 sati ukinuti su zimski uvjeti na državnim i županijskim cestama u Varaždinskoj županiji.

Vatrogasci su također imali pune ruke posla. U Seketinu i Globočecu Ludbreškom su izašli na tehničku intervenciju ispumpavanje vode. Intervenirali su i u Ivancu, mjestu Pece, Ludbregu, Varaždinu, Novom Marofu, zbog uklanjanja stabla s ceste. Osim pomoći ljudima, vatrogasci su u protekla 24 sata u Ivancu spašavali životinje, točnije, čaplje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije