Stanari Koblenzove prijete tužbom: ‘Zgrada je u lošem stanju, JUGS nas zavlači’

Prokišnjavanje te curenje vode kroz fasadu, prodiranje vode kroz zidove u stanovima, pucanje zidova, propusnost stolarije i brojni drugi nedostaci već neko vrijeme muče stanare POS-ove zgrade A1 u Ulici grada Koblenza 2 u Varaždinu.

Osim problema sa zgradom, još ih više muči neodgovorno ponašanje od strane Grada Varaždina, točnije, prodavatelja stanova JUGS-a, izvođača radova te njihovih kooperanata.

Naime, nakon preuzimanja stanova u studenom 2013. godine i useljenja stanara u stanove čija je izgradnja ionako uvelike kasnila, već u prvim danima zatečeni su vidljivi nedostaci koji su nastali prilikom izgradnje navedene zgrade, ne samo u stanovima nego i cijeloj zgradi kao kompleksu te oko same zgrade.

– Najveći problemi su u komunikaciji s Javnom ustanovom Gradski stanovi čiji je vlasnik Grad Varaždin, njihovo nerazumijevanje te nepoduzetnost vezana uz probleme zgrade kojih ima puno. Od same izgradnje do današnjeg dana neki su problemi rješeni, ali na nekvalitetan način – istaknuo je na današnjoj press konferenciji Igor Vovk, zamjenik predstavnika stanara zgrade A1 u Koblenzovoj ulici u Varaždinu.

– Zgrada je još pod garancijom, ali za svaki naš problem prilikom rješavanja imamo puno posla i zavrzalama, a mi smo ipak digli kredit i od JUGS-a te stanove, koji okvirno koštaju pola milijuna kuna, kupili te se kreditno zadužili na 30 godina.

O svim navedenim nedostacima, koji su uzrokovani isključivo lošom kvalitetom izvedbe od strane izvođača radova i kooperanata, stanari zgrade tvrde da su pravodobno obavijestili nadležna tijela i osobe u Javnoj ustanovi gradski stanovi, čiji je zadatak bio u razumnom roku otkloniti sve nedostatke i kvarove vezane uz njihovu odgovornost.

Nakon višemjesečnih i konstantnih pritužbi stanara, JUGS je otklonio neke nedostatke, no to je ponovo učinjeno na nekvalitetan i neprofesionalan način što je rezultiralo ponovljenim nedostacima.

– Svaki problem i šteta su bili prijavljeni, ali sve se rješava neproduktivno. Kad se problem riješi, nastanu tri nova, pa se to nateže. Ukoliko će se i dalje nastaviti ovo ignoriranje us uglasnot svih stanara pristupit ćemo kolektivnoj tužbi jer se problem mora rješiti. U dvije godine se već drugi put obavljaju radovi na fasadi. Osnovna komunikacija JUGS-a kao prodavatelja i nas kao kupaca nije dobra. Ne interesiraju nas njihove isprike i zašto nešto nije rješeno. Ova je zgrada još uvijek pod garancijom, a što će biti kad ne bude? Samo fasada primjerice košta oko 280 tisuća kuna, a ovdje je 28 stanova. Sad računajte koliko će to još biti troška, plus mjesečne rate kredita – dodao je Vovk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije