HDZ: Odgoda blokade nije trajno rješenje

HDZ Varaždin u današnjem se priopćenju osvrnuo na jučerašnju odluku Upravnog suda kojom se odgađa naplata duga JUGS-a.

> Upravni sud odgodio naplatu duga JUGS-a!

HDZ grada Varaždina ističe kako je takvo rješenje trenutačno zadovoljavajuće obzirom da odgodom provedbe prisilne naplate Ministarstva financija RH proračun grada Varaždina u ovom trenutku neće biti financijski opterećen iznosom većim od 9 milijuna kuna.

Naglašavaju da se time ne rješava problem, već se samo odgađa njegovo rješenje, a što bi u konačnici, mogli platiti porezni obveznici Grada Varaždina.

Naime, izvršenje Rješenja Ministarstva financija odgađa se do pravomoćnosti odluke Upravnog suda u Zagrebu, a taj postupak može potrajati nekoliko godina.

Odgoda izvršenja predmetnog Rješenja nije nikakvo konačno rješenje problema, već njegovo odgađanje za određeno vrijeme, a sve dok traje sudski postupak teku i kamate na glavnicu duga.

– Aktualna gradska vlast pokazuje kako ne zna rješavati probleme, već samo odgađati odluku o njihovu rješenju, a posljedice takve politike svakodnevno sve više osjećamo svi mi stanovnici Grada Varaždina, stoji dalje u priopćenju.

Postavlja se pitanje kako će grad Varaždin isplatiti predmetna potraživanja u slučaju nepovoljnog okončanja postupka. Vjerojatno će navedeni problem dočekati novu gradsku vlast.

HDZ grada Varaždina poziva Vladu Republike Hrvatske i premijera Milanovića da se uključi u rješavanje problema, odnosno da gradu Varaždinu osigura pomoć u visini 21 milijun kuna.

Vrijeme koje je pred nama zahtjeva odgovorno ponašanje svih aktera na političkoj sceni grada Varaždina, a sve u cilju i interesu izgradnje boljeg grada Varaždina, piše u poslanom priopćenju povjerenik HDZ-a Varaždin, Damir Habijan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije