‘I mali mogu pomoći’: Učenici IV. osnovne škole i ovu godinu sakupljaju čepove!

Već drugu godinu za redom učenici drugih razreda IV. osnovne škole Varaždin provode projekt pod nazivom ‘I mali mogu pomoći’. Projekt je vrlo jednostavan. Sve što učenici trebaju raditi je – skupljati čepove. Naime, Udruga oboljelih od leukemije i limfoma, podružnica Čakovec, prikuplja plastične čepove te ih prodaje, a za dobiveni novac kupuje skupe lijekove za svoje članove.

Ciljevi Projekta su senzibilizirati učenike za pomaganje drugima, razvijati svijest da nisu potrebne velike ni skupe donacije da bi se nekome pomoglo te razvijanje empatije. Uz to, sam projekt ima i ekološko značenje jer učenici paze i kamo će odložiti plastičnu ambalažu i svaki čep stavljaju u džep i nose u školu.

U prošloj školskoj godini učenici su sakupili preko 40 kilograma čepova te su bili nagrađeni besplatnim ulaznicama u Nacionalni park ‘Brijuni’. Izlet su ostvarili učenici 2. a i 2. c sa svojim razrednim učiteljicama u rujnu ove godine. Naime, hrvatski nacionalni parkovi povremeno se uključuju u akciju skupljanja čepova nagrađujući najmarljivije sakupljače besplatnim ulaznicama.

Čepove skupljaju brojne škole i vrtići. Uključili su se i građani, koji su nakon priloga o učenicima IV. OŠ na Varaždinskoj televiziji, samoinicijativno počeli donositi prikupljene čepove u školu. Međutim, za kilu čepova, Udruga dobije tek nešto više od jedne kune, a spomenimo da trenutno najmlađi član udruge, beba od 18 mjeseci, za svoje liječenje treba oko 10 tisuća eura.

Ovih su dana učenici drugih razreda Udruzi uručili tri vreće sakupljenih čepova i odmah prionuli na novo sabiranje.

Sve zainteresirane koji bi se željeli uključiti u akciju prikupljanja čepova, drugašići IV. OŠ pozivaju da ne bacaju čepove od flaša, deterdženata, paste za zube i ostalu tvrdu plastiku, već neka skupljaju i donesu u školu i tako pomognu i učenicima u njihovom projektu i Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije