ZLATNA KUNA Poduzetnik Stjepan Šafran dobitnik nagrade za životno djelo

Svečana dodjela nagrade Hrvatske gospodarske komore ‘Zlatna kuna’ održana je jučer, 13. studenog, u Zagrebu, a među ovogodišnjim dobitnicima je ugledni poduzetnik iz Brezničkog Huma Stjepan Šafran.

Zlatna kuna za životno djelo uručena je, kako stoji u opisu nagrade ‘doajenu hrvatskoga obrtništva i poduzetništva koji je tijekom godina iz jednostavne radionice za preradu metala i strojnu obradu razvio poslovni sustav s tri tvrtke s preko 210 zaposlenih, koje uspješno posluju na hrvatskome, europskome i afričkome tržištu’.

Šafranov poslovni sustav čine tvrtke Alu Product i Metal Product te Ljevaonica Tržec, proizvodi elektroopremu i strojnu opremu lijevanjem.

U 2006. godini Šafran je odlučio obnoviti obiteljsku tradiciju pokretanjem vinarije u kojoj proizvodi rajnski rizling, graševinu i muškat, a njegova su vina već našla put do međunarodnih kupaca.

Šafranov biznis od samog je početka obiteljski, u rad tvrtke uključena je supruga, dva zeta te odnedavno i unuka, čime je poslovanje počela preuzimati treća generacija obitelji. U svojoj je bogatoj karijeri Stjepan Šafran bio istaknuti član mnogih udruženja i institucija, a njegov je rad ovjenčan i brojnim nagradama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije