Varaždinskim obrtnicima i poduzetnicima Grad dodijelio bespovratna sredstva

Varaždinskim obrtnicima i poduzetnicima danas, 8. rujna, u Gradskoj su vijećnici uručena rješenja o dodjeli bespovratnih sredstava koje su dobili temeljem javljanja na javni poziv u sklopu projekta Poduzetnički fond 2017.

Naime, obrtnici i poduzetnici, njih 66 koji su zadovoljili sve kriterije, dobili su od Grada Varaždin ukupno 700 tisuća kuna, što je je 3,5 puta više sredstava nego što je izdvojeno lani.

– Gotovo dvostruko više sredstava iz proračuna je osigurano kako bismo svima izašli u susret. Prijava je također bilo više, povećanje je veliko, a pokazuje trend rasta gospodarskih aktivnosti – kazao je Ivan Čehok, varaždinski gradonačelnik, dodavši kako na dodijeljena sredstva neće biti nikakvih kamata te svi koji su zadovoljili uvjete natječaja ostvarili su pravo na sredstva.

– Grad ovo daje kao beskamatnu subvenciju, čime pokazujemo odgovornost i želju da se brinemo o gospodarstvu. Iako su ukupno gledajući to mala sredstva, iz razgovora s poduzetnicima može se zaključiti da im i to puno znači – istaknuo je Čehok, dodavši kako su u planu i nove mjere za obrtnike.

Jedna od dobitnica subvencije je Leticija Zadravec, vlasnica gift shopa Letizia.

– Hvala gradskoj vlasti što su se odlučili na taj potez. Mislim da svim malim obrtnicima i poduzetnicima ova sredstva znače puno jer treba voditi brigu o nama malima. Dobivenih 12 tisuća kuna uložit ćemo u novi web shop – rekla je.

Sve dobitnike sredstava pogledajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije