Vijesti / Gospodarstvo

Varaždinskim obrtnicima i poduzetnicima Grad dodijelio bespovratna sredstva

Varaždinskim obrtnicima i poduzetnicima Grad dodijelio bespovratna sredstva

Varaždinskim obrtnicima i poduzetnicima danas, 8. rujna, u Gradskoj su vijećnici uručena rješenja o dodjeli bespovratnih sredstava koje su dobili temeljem javljanja na javni poziv u sklopu projekta Poduzetnički fond 2017.

Naime, obrtnici i poduzetnici, njih 66 koji su zadovoljili sve kriterije, dobili su od Grada Varaždin ukupno 700 tisuća kuna, što je je 3,5 puta više sredstava nego što je izdvojeno lani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Gotovo dvostruko više sredstava iz proračuna je osigurano kako bismo svima izašli u susret. Prijava je također bilo više, povećanje je veliko, a pokazuje trend rasta gospodarskih aktivnosti - kazao je Ivan Čehok, varaždinski gradonačelnik, dodavši kako na dodijeljena sredstva neće biti nikakvih kamata te svi koji su zadovoljili uvjete natječaja ostvarili su pravo na sredstva.

- Grad ovo daje kao beskamatnu subvenciju, čime pokazujemo odgovornost i želju da se brinemo o gospodarstvu. Iako su ukupno gledajući to mala sredstva, iz razgovora s poduzetnicima može se zaključiti da im i to puno znači - istaknuo je Čehok, dodavši kako su u planu i nove mjere za obrtnike.

Jedna od dobitnica subvencije je Leticija Zadravec, vlasnica gift shopa Letizia.

- Hvala gradskoj vlasti što su se odlučili na taj potez. Mislim da svim malim obrtnicima i poduzetnicima ova sredstva znače puno jer treba voditi brigu o nama malima. Dobivenih 12 tisuća kuna uložit ćemo u novi web shop - rekla je.

Sve dobitnike sredstava pogledajte ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci