Čehok o Viku: ‘Tražit ću hitan sastanak s bankom kako bi se pronašlo rješenje’

Kako smo bili izvijestili, jučer je 40-ak radnika Vika prosvjedovalo zbog neisplate plaća za mjesec travanj, kao i za svibanj.

> VIKO Radnici prosvjeduju, kažu da još uvijek čekaju plaću za travanj!

> PROSVJED U Viku totalni raspad sistema, plaća ne dolazi, a uprave nigdje

> REAKCIJA Uprava Vika: ‘Nismo se skrivali od radnika, radili smo isplatu plaća’

Pomoć tvrtki nedavno je bio obećao i sadašnji gradonačelnik Ivan Čehok, još između dva izborna kruga.

On se, kaže, jučer i prije prosvjeda radnika susreo sa članovima uprave Vika te je razgovarao o rješavanju postojećih problema, između ostalog i o mogućnostima isplate zaostalih plaća radnicima.

No uoči izbora Čehok je, na sastanku s predstavnicima Vika, obećao da će kontaktirati tadašnju državnu povjerenicu Grada s ciljem pomoći tvrtki. Što je tada učinjeno po tom pitanju?

– Kada sam zadnji put razgovarao s radnicima i Upravom, u vrijeme između dva izborna kruga, bilo je riječi o pomoći u pronalaženju prostora za nastavak proizvodnje. Međutim, sada, prema riječima Uprave, to više nije problem. Sada pokušavamo pronaći način kako isplatiti plaće, što je vrlo teško, jer poslovna banka nije dala suglasnost na isplatu nespornog dijela osiguranja. To stvara velike poteškoće u poslovanju. Inzistirat ću na hitnom sastanku, gdje ću razgovarati s predstavnicima banke u cilju pronalaženja rješenja – najavljuje Čehok, uz napomenu da Grad Varaždin nema formalne mogućnosti uvjetovati takvu odluku banke.

Odgovarajući na naš upit, rekao je i da nikada nije najavljivao da će se ti problemi rješavati na prvoj sjednici Gradskog vijeća.

– Držim se svog obećanja i nastojim kao gradonačelnik utjecati da do rješenja dođe što prije kako bi radnici primili svoje plaće, a Viko nastavio s radom – poruka je gradonačelnika Ivana Čehoka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije