Tvrtka Ducati komponenti otvorila halu, investicija vrijedna 5 milijuna eura

Ducati komponenti d.o.o. je proizvodna tvrtka koja posluje u Ludbregu već više od deset godina kao dio gupacije Ducati Energia, čije je sjedište u Bologni. Ducati komponenti bavi se proizvodnjom rotora, statora, generatora, dijelova motora za sve vrste dvokotača na svijetu. Upravo danas, 17. siječnja, otvorena je nova proizvodna hala tvrtke.

Postojeće proizvodno postrojenje broji 110 zaposlenika, a u novoizgrađenoj proizvodnoj hali od 4000 kvadrata radit će 50 zaposlenika (zasad zaposleno 30) sa stalnom tendencijom rasta.

Investicija u vrijednosti 5.000.000 eura pokrenuta je zbog proširenja proizvodnih kapaciteta za proizvode ‘zelene’ energije te kondenzatorskih baterija. Proizvodnja je počela, proizvodni prostor ima tehničku dokumentaciju i uporabnu dozvolu.

Naime, tvrtka je zadnjih nekoliko godina počela s proizvodnjom proizvoda iz asortimana zelene energije. To je najčišći i najprirodniji mogući način dobivanja energije bez štetnih posljedica po okoliš i naše zdravlje.

– Iz palete proizvoda zelene energije željeli bismo izdvojiti električni laki četverocikl nazvan FreeDuck koji je namijenjen gradskoj vožnji, a najviše se koristi kao dostavno i komunalno vozilo, zatim električni kotač koji svaki običan bicikl pretvara u električni, razni modeli električnih bicikala te punionice za električna vozila. Novi proizvod iz domene ‘e-mobilnosti’ je solarna punionica za električne bicikle. S našim proizvodima sudjelujemo na projektima u Hrvatskoj i šire, a najviše s turističkim zajednicama gdje promoviramo alternativni način prijevoza, kao i zdrav život – rekli su iz tvrtke.

Osim toga, s gradovima rade na pilot projektu sustava za iznajmljivanje bicikala ‘bike sharing’ tako da njihove električne bicikle možete vidjeti u gradu Umagu, Rijeci, Puli, Koprivnici, Čakovcu, Lepoglavi i ostalim gradovima, ističu.

– U projektu smo s HEP-om, a radi se o postavljanju punionica za električna vozila na području čitave Hrvatske. Radi se o stotinjak punionica, a u nekim smo ih gradovima već postavili (Dubrovnik, Zagreb, Vukovar, Osijek, Novi Marof). Radimo i na projektu Hrvatskih pošta sa električnim biciklima koje smo prilagodili potrebama Hrvatske pošte. Dobili smo natječaj od 180 bicikala. U suradnji sa školom za cestovni promet radimo na Lemo projektu u sklopu Erasmus programa gdje učimo mlade o e-mobilnosti – kazali su iz tvrtke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije