Međimurje ponovo dobilo pivovaru i to u Čakovcu

S početkom rujna u Čakovcu je počela djelovati još jedna nova pivovara, Međimurski Lepi Dečki. Sa sjedištem u Starom Hrastu, ova lokacija postala je jedinstvena. Na jednom mjestu nalazi se restoran, pivnica, pub sa pivovarom pa uskoro ćemo moći na jednom mjestu vidjeti sve, od proizvodnje, do stavljanja na stol vrhunskog craft piva.

Pivovara Međimurski Lepi Dečki bavi se proizvodnjom craft piva. Craft pivo, ili zanatsko, pivo je veće kvalitete, manjih količina, no s velikim naglaskom na različitost stilova. Ako znate što je to “Ale”, da postoje “India Pale Ale”, “American Pale Ale”, Blond Ale, crno pivo nije samo crno, već postoje porteri, stout, baltic porteri i ostalo, onda ćete sigurno navratiti u Stari Hrast i probati neke od njihovih piva.

Međimurski Lepi Dečki trenutno proizvode dvije vrste piva, lager stila “viennese” i American Pale Ale.

Lager pod imenom Međimursko pivo dostupan je i u boci, a možete ga kupiti na čak 16 lokacija u Međimurju i Varaždinu, a posebno u poslovnicama Magme. Međimursko je pivo koje postavlja novu tradiciju, tamiji je lager punog okusa i više gorčine, no zato savršeno ide uz roštilj, rebra i burgere.

Kaj-El drugo je pivo Lepih Dečki. Imenom aludira na Supermena (Kal-El) i na legendarno kajkavsko pivo, a stilom je American Pale Ale. Limitirano, kvalitetno pivo, veće gorčine, citrusa koji vuku na grejp i nježne žuto-smeđe boje bilo je hit ove jeseni. Nadamo se da će se do Božića ponovno “kuhat”, a do onda uživamo u Međimurskom!

Poslovnice Magme u kojima možete kupiti Međimursko ili Kaj-El pivo rasprostranjene su od Čakovca do Bjelovara, a možete ih pogledati klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije