Business Cafe 29. rujna u Varaždinu: Dođite po novu dozu inspiracije!

Idući tjedan sprema se novo druženje malih poduzetnika, 3. Business Cafe Sjeverna Hrvatska u Varaždinu. Na tu temu razgovarali smo s organizatoricom eventa Kristinom Androlić, vlasnicom tvrtke za poslovno savjetovanje i EU projekte, Androlić konzalting i vlasnicom licence Business Cafea za Sjevernu Hrvatsku.

Za početak nas je interesiralo: Zašto poduzetnici vole doći na Business Cafe i kakav je odaziv na području Sjeverne Hrvatske?

Poduzetnici u prvom redu dolaze s ciljem da se podruže, upoznavaju, da čuju tuđa poduzetnička iskustva kroz koja mogu nešto naučiti, saznati, motivirati se. Business Cafe eventi postali su mjesto inspiracije. Iako se radi o poslu i poslovnom umrežavanju, druženje je neformalno i odvija se u opuštenoj atmosferi.

Što se tiče odaziva na području Sjeverne Hrvatske, prva dva eventa prošla su odlično. U lipnju smo krenuli s Varaždinom, a nedavno smo održali event u Koprivnici.

Trudimo se ugostiti inspirativne goste koji će publici biti zanimljivi. Dosad smo ugostili Kristinu Ercegović, ideju začetnicu Business Cafea, Bernardu Cecelja, uspješnu poduzetnicu i vitezicu inovatorstva, Damira Kirića uspješnog poduzetnika i direktora Gumiimpexa, Nadu Zver direkoricu Ivančica d.d.

U Koprivnici su gostovali Silvija Repić, mlada i ambiciozna poduzetnica, vlasnica Sana delikatesa, Matija Hlebar iz udruge UZOR, odličan primjer društveno odgovornog poduzetništva, direktorica koprivničkog inkubatora Martina Golčić te direktor i suvlasnik softverske tvrtke Inducta Goran Milošević.

Koja je tema i što se sve sprema u četvrtak 29. rujna u Varaždinu?

U Varaždinu će se 29. rujna održati 3. Business Cafe Sjeverna Hrvatska s početkom u 18 sati u Park Boutique Hotelu u Varaždinu. Tema je ‘Doći i ostati u Hrvatskoj’, a glavno pitanje na koje želimo dobiti odgovor jel trava uistinu zelenija u susjedstvu ili je naša sasvim u redu. Možda samo moramo malo urediti travnjak i pokositi tu našu travu.

Dolaze nam australska Hrvatica Adriana Lukić, vlasnica tvrke Domus languages, koja je godinama dolazila u Hrvatsku na odmor, prepoznala prednosti života u Hrvatskoj i odlučila ostati.

Drugi gost je Simon Ferjuc, Slovenac, direktor i vlasnik tvrtke Tetida, koji već 4 godine živi i radi u Hrvatskoj te ističe da Hrvatska ima brojne potencijale i prednosti koje samo treba znati iskoristiti.

Treća gošća je Mađarica, udana u Prelogu, direktorica i vlasnica tvrtke Livicon, Hajnalka Lukacs Puklavec koja već dugi niz godina ovdje živi i radi. Ispričat će nam kako je došla u Hrvatsku, zašto joj je Hrvatska prirasla srcu i zašto je odlučila ostati.

I za kraj, razgovarat ćemo s direktorom i suvlasnikom propulzivne varaždinske tvrtke Mobilisis, Goranom Kanižajem, od kojeg ćemo saznati koja je tajna naglog rasta ove mlade tvrtke i njenog uspjeha na hrvatskom ali i stranim tržištima. Osim ovih zanimljivih gostiju s inspirativnim pričama spremamo i iznenađenja, brojne nagrade za sudionike, a Park Boutique Hotel časti s prvom business kavom.

Koje su novosti?

Nedavno smo dobili i potporu Županijske gospodarske komore Varaždin i podršku Tehnološkog parka Varaždina, tako da me jako veseli to povezivanje među institucijama i privatnim inicijativama, a s jednim ciljem da kreiramo bolju, pozitivniju sliku sadašnjice i budućnosti u Hrvatskoj.

Sponzori eventa su Park Boutique Hotel Varaždin, Slobodna zona Varaždin, Mobilisis d.o.o., Eco info d.o.o., Notalis j.d.o.o. i brojni drugi. Partner Business Cafe-a je Hrvatska gospodarska komora.

Kako do karata?

Ulaznice za varaždinski event 29. rujna po cijeni od 70 kuna moguće je nabaviti preko Entrio sustava ili direktno preko Androlić konzalting-a. Potrebno je samo poslati mail sa svojim podacima na mail: androlic@androlic-konzalting.hr

Planovi za dalje? Da li će biti još koji Business Cafe ove godine?

Eventi se redovno održavaju po cijeloj regiji jer je Business Cafe prisutan u 16 gradova u 6 zemalja regije. Što se tiče Sjeverne Hrvatske, idući event planiramo održati u Čakovcu početkom studenog. Tema eventa bit će ‘Kak’ to Međimurcima uspijeva?’, a ugostit ćemo poznate uspješne poduzetnike iz Međimurja i saznati zašto je Međimurje tako uspješno u poduzetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije