Goran Kruljac i Lorena Konjević, stručnjaci iz IBM-a, predavali studentima FOI-a

U srijedu, 13. siječnja, unutar kolegija Upravljanje informatičkim uslugama održano je pozvano predavanje stručnjaka iz IBM-a CEE (Central and Eastern Europe). Predavanje su vodili Goran Kruljac, Cloud Technical Leader, i Lorena Konjević, SW Sales Representative.

Teme koje su prevladale svakako se vežu uz njihova polja stručnosti.

O radu u IBM-u

S obzirom na to, Goran Kruljac je predstavio IBM UrbanCode DevOps i IBM bluemix platforme kroz primjere upravljanja IT rješenjima u Cloudu, dok je Lorena Konjević predstavila prilike i programe koje jedno od vodećih IT poduzeća nudi za studente i akademsku zajednicu.

Nakon što je radio na mnogim pozicijama unutar IBM-a kao što su Lotus Technical Presales Specialist, Technical Sales Manager te SW IT Architect Manager, Goran Kruljac trenutno radi kao Cloud Technical Manager unutar IBM-a CEE.

S obzirom na svoje zavidno iskustvo unutar tvrtke, govorio je o načinima provođenja informatičkih projekata unutar IBM-a s posebnim naglaskom na razvojna programska rješenja te na Cloud usluge.

Prilikom prezentacije predstavio je različite programe, kao što je Bluemix – IBM-ova Cloud uslužna platforma.

Akademska zajednica

Lorena Konjević radila je unutar marktinga, ljudskih resursa i računovodstva, a sad radi kao stručnjakinja u prodaji, točnije kao SW Sales Representative unutar IBM-a.

Svojim sudjelovanjem u predavanju, predstavila je konkretne prilike i programe koje IBM nudi akademskoj zajednici.

Jedan od najzanimljivijih svakako je IBM Graduate Program preko kojeg se studentima otvaraju vrata za uključenje u IBM-ove pripravničke programe.

Unutar tih programa studenti dobivaju prilike za iskazivanje te mogućnosti za zaposlenje i/ili karijerno usmjerenje.

Program za studente poduzetnike

Sljedeća predstavljena zanimljivost svakako je IBM Global Entrepreneur program koji je namijenjen studentima poduzetnicima.

Svi koji su zainteresirani mogu se obratiti IBM-u kako bi dobili pristup sustavu.

Program Global Entrepreneur nudi podršku na način da se studentske start-up ideje mogu lakše razvijati i provoditi u stvarnost.

Nadamo se da ste prisustvovali na ovom zanimljivom predavanju, a ukoliko niste, vjerujemo da će vas ove informacije zaintrigirati da se pobliže upoznate s IBM-ovim programima i prilikama, ukoliko vas zanima ova vodeća IT tvrtka.

U ime FOI-a i CPSRK-a zahvaljujemo se vodećim stručnjacima IBM-a na njihovom dolasku te na dijeljenju zanimljivih priča i znanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije