Zlatna medalja Poljoprivrednoj zadrugi Ivanec za vino Muškat žuti berba 2014.

U organizaciji Udruženja vinarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu je proteklog tjedna održano 1. nacionalno ocjenjivanje hrvatskih vina pod nazivom ‘Vina Croatia’, s ciljem jačanja konkurentnosti i promocije hrvatskih vina na tržištu.

Na prvo nacionalno ocjenjivanje vina prijavile su se 64 vinarije, a ukupno je ocijenjena 201 etiketa, među kojima je i Poljoprivredna zadruga Ivanec osvojila Zlatnu medalju za vino Muškat žuti 2014., prenosi eivanec.com.

– Zahvaljujući ocjenjivanju, očekujemo brže i bolje brendiranje kapljica Lijepe naše i na međunarodnoj pozornici. Ocjenjivanje ima i međunarodnu dimenziju jer su u kušanje, uz naše ocjenjivače, uključeni većinom i inozemni stručnjaci degustatori – renomirani enolozi, sommelieri i vinski trgovci, što je višestruka prednost. Time se dobiva vrijedna informacija o tome kako svijet reagira na hrvatsko vino – rekao je potpredsjednik HGK Želimir Kramarić.

Vina su ocjenjivale stručne komisije, sastavljene od deset inozemnih sudaca iz Velike Britanije, Nizozemske, Mađarske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine i Srbije te pet domaćih sudaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije