FOTO U Varaždinu otvoren novi Park boutique hotel, izgrađen u svega godinu dana

>> FOTO U Varaždinu otvoren novi Park boutique hotel, izgrađen u svega godinu dana

Na rubovima gradskog parka, na mjestu nekadašnjeg restorana Park, danas, 4. prosinca, otvoren je Park boutique hotel, projekt koji je cjelokupno sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uz brojne uzvanike iz grada i županije te poslovne partnere, otvorenju su nazočili Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta te ministar turizma Darko Lorencin.

– Uz industriju koja prednjači u sjevernom dijelu Hrvatske, zadovoljan sam što je realiziran projekt u turističkom sektoru i to baš u Varaždinu. To će zasigurno podignuti ponudu grada, ali i promovirati natječaje koje provodimo u suradnji s Europskom unijom. Ujedno najavljujem i druge, koji počinju te se nadam da ćemo u narednih godinu dana na taj način urediti još pedesetak novih hotela po cijeloj zemlji – istaknuo je ministar Maras.

Cjelokupan projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a odobreno je 11.971.858 kuna bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost projekta je oko 32 milijuna kuna.

Hotel je izgrađen u relativno kratkom roku, točnije u godinu dana.

– Gradnja je započela u studenom 2014. godine, a kompletno opremanje završeno je nakon godinu dana, odnosno u studenom ove godine. Hotel ima oko 2.5 tisuća kvadratnih metara prostora, 19 smještajnih jedinica sa 46 kreveta, zatim restoran i caffe bar sa 120 sjedećih mjesta te višenamjensku dvoranu ‘Lilija’ u kojoj se mogu organizirati sastanci, seminari, kongresi i ostalo, kapaciteta 120 sjedećih mjesta. Velika terasa ima 140 mjesta, spaja hotel s gradskim parkom, a gostima je na raspolaganju mini wellness. Ukupno je 25 zaposlenika. Mjere zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije implementirane su u hotel čime se značajno smjanjuje potrošnja energije. Četiri zvjezdice osiguravaju visoki standard, a gradu i županiji obogaćuje hotelsku-ugostiteljsku ponudu i stvara pretpostavku za daljnji rast turističkog prometa – naglasio je Josip Barulek, direktor poduzeća Gastrocom d.o.o.

– Ovo je bitan hotel za grad i županiju, osnova turističke strukture ovog područja. Realizacija projekta će doprinijeti unapređenju konkurentsnoti turističke ponude smještaja i održivom razvoju turizma – izjavio je ministar Darko Lorencin.

Svoje zadovoljstvo izrazio je i gradonačelnik Goran Habuš, s obzirom da je hotel otvorio svoja vrata uoči Dana Grada – Svetog Nikole.

– Velika boljka grada je nedostatak kvalitetnih smještajnih kapaciteta. Ovo je mali iskorak što se tiče broja kapaciteta međutim kvalitativno veliki iskorak. Posebno me veseli nova vizura ovog dijela grada. Gotovo svi stanovnici grada željno su iščekivali kako će izgledati ovaj hotel i kako će se uklopiti u park, ali moram reći kako je ‘sjeo baš kako treba’. Izgrađen je u najbolje vrijeme, izlazimo iz recesije i turističke brojke u Varaždinu rastu – kazao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije