Milijuni za Srednju školu Ivanec: Privukli dodatnih 1,3 milijuna kuna iz fondova

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta svečano su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, faza II.’ iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. Ugovore za 25 projekata, među kojima je bio i projekt Srednje škole Ivanec, dobitnicima su uručili ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

Među uspješnim projektima tako se ponovno našao još jedan projekt Srednje škole Ivanec ‘Inovativno obrazovanje za inovativno poslovanje’, koji je ovoga puta namijenjen obrazovanju odraslih.

Ovo je već treći EU projekt u samo jednoj godini za čiju je realizaciju Srednja škola uspjela privući sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta je 1,36 milijuna kuna, a školi su odobrena bespovratna sredstva od 1,28 milijuna kuna.

Ciljne skupine u projektu su mlade, nezaposlene osobe, a u razvitak programa osposobljavanja i izvođenje edukacije bit će uključeni i nastavnici Srednje škole Ivanec i Srednje škole Novi Marof koja je, uz tvrtku Infoproces, partner na ovom projektu.

Napomenimo da je ivanečka škola ove godine već privukla 1,51 milijun kuna za projekt Suvremene metode u nastavi, koji se provodi u Ekonomskoj školi, a nakon toga još i 1,33 milijuna iz Eureke, za uvođenje inovativnih fakultativnih predmeta u Gimnaziju.

Pribroje li mu se i sredstva za program inovativnog obrazovanja za odrasle, proizlazi da je Srednja škola Ivanec u ovoj godini za svoje projekte privukla čak 4,12 milijuna kuna europskog novca, što je po uspješnosti kandidiranja vjerojatno svrstava u sam hrvatskih vrh.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije