FOTO Započeo Gospodarski sajam u Varaždinu: Poduzetnici se oporavljaju od krize

Na 3. Gospodarskom sajmu Varaždin koji je otvoren danas, 14. listopada, u Dvorani Graberje posjetitelji mogu besplatno razgledati raznovrsnu ponudu mnogobrojnih obrta, tvrtki, udruga, likovnih umjetnika, modnih dizajnera i mnogih drugih.

Organizator sajma Nenad Kumrić Charlie naglasio je da ove godine na sajmu sudjeluje rekordan broj izlagača, a za posjetitelje je pripremljen i bogat popratni program.

– Velik je interes izlagača, njih čak 90, tako da možemo reći da se naše gospodarstvo, barem što se tiče sajamskih izlagača, napokon probudilo. Zadovoljni smo odazivom, a biti će tu druženje gospodarstvenika, panel rasprave, stručne prezentacije, a sutra je na rasporedu bogat kulturno zabavni program.

Sajam je otvorio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, koji je naglasio da je i ovogodišnji sajam dokaz da se varaždinsko gospodarstvo oporavilo i da polako uzima novi zamah.

– Ovakve sajmovi su uvijek dobrodošli kako bismo vidjeli čime se možemo pohvaliti, ali i kako bi gospodarstvenici razmijenili iskustva i mišljenja te na taj način ostvarili suradnju ili nove projekte.

Dodao je Habuš kako su se varaždinski poduzetnici i obrtnici oporavili nakon dugotrajne krize, što ima uporište i u konkretnim gospodarskim pokazateljima.

Osim predstavljanja Gospodarske zone Brezje, danas su u sklopu sajma održane i još neke prezentacije, okrugli stolovi, panel rasprave i predavanja, a sutra posjetitelje očekuje i bogat zabavni program.

Nastupit će brojna kulturno-umjetnička društva i glazbeni sastavi s područja cijele Hrvatske.

Sajam će sutra biti otvoren od 9 do 18 sati, a ulaz je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije