Smatra kako nijedan restoran ne može napraviti jelo koje je istog okusa kao i ono napravljeno doma, jer se tada radi s ljubavlju.
Odlazak u restoran odlična je opcija kada vam se neda kuhati, no
prema riječima jedne kuharice, postoje neke stvari koje
jednostavno uvijek imaju bolji okus kada ih napravite kod
kuće, prenosi
Mirror.
Gemma Simmonite, kuharica i vlasnica tvrtke
Gastrono-me iz Ujedinjenog Kraljevstva, otkrila je jedan obrok za
koji misli da bi ljudi trebali izbjegavati naručiti u restoranu,
jer je obično bolje kad je domaće. A taj obrok je pečeno meso,
poput purice s mlincima.
Gemma tvrdi da još uvijek ne postoji pečeno meso u restoranu koje
ima toliko dobar okus kao i onda kada se priprema kod kuće.
– Mislim da nikada nisam imala pečenje u restoranu koji je okusom
blizu domaćeg. U restoranu mesu često nedostaje raznolikosti, ili
dođe tvrdo ili prekuhano. Osim toga, nikad nije
začinjeno ili podmazano, što je po mom mišljenju potpuno
neoprostivo – objasnila je.
Također kaže kako pečeni krumpir u restoranima nikad ne ispunjava
njezina očekivanja.
– Ovakva jela su plod ljubavi, ona s kojim je većina nas odrasla
te nas povezuju s toplinom i obitelji. Pretpostavljam da se to ne
može prenijeti u restoranu.
– Ali što je s jelom koje je bolje kad ga napravi profesionalac,
a ne doma? Gemma ima odgovor i za to – pizza!
Vjeruje da se nikada ne isplati napraviti domaću pizzu, osim ako
nemate pećnicu za istu.
– Pećnice jednostavno ne mogu doseći
temperaturu potrebnu za postizanje te nevjerojatne
teksture tijesta – objasnila je Gemma.