ISPROBAJTE

Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan

Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednog novog sastojka.

Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na
društvenim mrežama podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi
i ukusni pečeni krumpir uz pomoć jednog neobičnog sastojka –
meda, kako prenosi
Daily Mail
.

– Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena
ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga
nećete moći prestati jesti – napisala je Laura u svojoj objavi.

Sastojci:

2 kg crvenog krumpira
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
Višenamjenski začin
Sol i papar
1 – 2 žlice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru

Priprema:

Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir.

Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
Celzijusa. 

Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i
stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi. 

Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite
višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir
ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. 

Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30
minuta dok ne postane hrskav.

Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom
majčinom dušicom.

Uživajte!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije