Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednog novog sastojka.
Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na
društvenim mrežama podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi
i ukusni pečeni krumpir uz pomoć jednog neobičnog sastojka –
meda, kako prenosi
Daily Mail.
– Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena
ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga
nećete moći prestati jesti – napisala je Laura u svojoj objavi.
Sastojci:
2 kg crvenog krumpira
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
Višenamjenski začin
Sol i papar
1 – 2 žlice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru
Priprema:
Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir.
Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
Celzijusa.
Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i
stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.
Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite
višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir
ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30
minuta dok ne postane hrskav.
Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom
majčinom dušicom.
Uživajte!