isprobajte

Kuhar oduševio receptom za pohanu piletinu: Sočna, a nevjerojatno hrskava

Mali trikovi čine veliku razliku.

Pohanje piletine ne čini se kao kompliciran posao, ali
postoje neki koraci koji bi se trebali slijediti da ispadne što
sočnija iznutra i hrskavija izvana, tvrdi kuhar iz
restorana Stove
and Garden
.

Prvi korak koji je bitan je obrada mesa – potrebno ga je istući
batom, a to je najbolje napraviti tako da ga stavite u vrećicu za
zamrzavanje, položite na dasku i tučete dok ne dobijete jednaku
debljinu svih komada.

Naglasio je i da bi bilo dobro meso obrađivati i rezati na
plastičnoj dasci jer se lakše peru ostaci, dok se drvene koriste
za rezanje povrća, krumpira i voća.

Kada krenete na pohanje, on preporučuje da piletinu prvo uvaljate
u brašno, zatim u jaje i onda još jednom u brašno – ono daje
hrskavost, ali i zadržava sočnost. Dodao je i da postoje dva
recepta – u jednom se meso na kraju uvalja u krušne mrvice, a u
drugom, američkom, se još jednom dobro uvalja u brašno. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije