Pazite sa začinima, uljem i sokovima, ali i vremenom koje će meso provesti u marinadi.
Mariniranje mesa za pečenje u pećnici ili na roštilju nije
baš jednostavan posao. Kako prenosi RD,
mnogi rade pogreške kod pripreme marinade, pa uzaludno potroše
vrijeme i veliku količinu dobrog mesa. Proučite pet najčešćih
pogrešaka koje se događaju i sjetite ih se sljedeći put prije
nego začinite meso.
1. Previše ili premalo okusa
Treba dobro kombinirati začine, samo sol i papar nisu dovoljni.
Dodajte limun, ružmarin, češnjak, naranču, kivi… Izbora je
stvarno puno. Ipak, budite oprezni da ne pomiješate sve navedeno
zajedno jer će okus biti sve samo ne dobar. Dakle, treba imati
mjeru sa začinima i napraviti kombinaciju okusa koji si
pristaju.
2. Prekratko mariniranje mesa
Nije dovoljno ostaviti meso u marinadi sat, dva prije pečenja.
Najbolje bi bilo to napraviti večer prije i pustiti da stoji
barem 12, ako ne i 24 sata u posudi s uljem i
začinima.
3. Previše soli, premalo ulja
Sol u marinadi je važna, ali previše soli moglo bi dovesti do
suhog i tvrdog mesa jer će ona izvući svu vlagu. Također,
osigurajte da je svaki komad mesa prekriven marinadom, odnosno
uljem i sokovima kako bi svi imali jednak okus.