puding od kruha

Nemojte bacati stari kruh: Napravite brz i jednostavan desert koji će obožavati svi

Za pripremu vam treba svega 5 minuta, ako ne računamo pečenje.

Puding od kruha tradicionalno je englesko jelo koje je
odlično pripremiti kada se želite malo zasladiti, a nemate puno
namirnica kod kuće, ili kada imate previše starog kruha koji je
šteta bacati. 

Za pripremu vam treba svega pet minuta, ako ne računamo tijek
pečenja, ali i s njim je vrlo brzo gotov a može se jesti dok je
još topli. Super je i kao doručak, a obožavat će ga svi – posebno
djeca.

Treba vam:

Stari kruh ili tost, cijeli
250 ml mlijeka
50 g šećera
2 jaja
Vanilin šećer
Cimet 
Limunova korica
Grožđice
Komadići bijele ili crne čokolade po želji

Priprema:

Upalite pećnicu na 170 °C. 

Kruh natrgajte na manje komadiće i stavite ga u posudu za pečenje
koju ste prethodno namazali maslacem – super je ako koristite
onaj s aromom vanilije. 

U jednoj posudi umutite jaja, šećer, cimet, vanilin šećer,
limunovu koricu. Dodajte mlijeko i opet promiješajte. Na kraju
dodajte grožđice.

Prelijte smjesu preko kruha i dodajte komadiće čokolade na vrh.
Pecite 20-35 minuta, ovisno o jačini pećnice, dok ne dobije
zlatno-smeđu boju. Ako ga jedete toplog, uzmite malo sladoleda od
vanilije sa strane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije