PRAVI BURGER NIJE JUNK FOOD!

ISPROBALI SMO Sjajna ponuda probranih domaćih burger majstora na Špancir Burger festu

Šest vrhunskih burger majstora usidrilo se na Špancir Burger festu, a varaždinski festival dobio je tako svoj sjajnu nadogradnju. Isprobali smo što se nudi i predstavili ponudu!

Špancirfest je konačno dobio i svoj Burger fest. Na Kapucinskom
trgu, u organizaciji agencije Kokoš ili jaje, koja potpisuje
Zagreb Burger Festival, ali i brojne druge Street-food evente u
Hrvatskoj, predstavlja se tako šest vrhunskih burger majstora.

>> Špancir burger fest

– Po prvi puta smo u Varaždinu, doveli smo Burger fest iz Zagreba
na Špancirfest i jako se veselimo da smo dio Špancira – ističe
Hana Klain, voditeljica komunikacija Burger
festa

Naglašava da se radi redom o biranim Street Food konceptima.

– Možda samo da naglasim razliku između Fast fooda i Street
fooda. Fast food se pozicionira kao brza, jeftina, najčešće i
nekvalitetna hrana. Za razliku od toga, Street food burgeri nisu
obični, već gurmanski burgeri. To je posebno spravljeno pecivo,
najkvalitetnije domaće meso, umaci se spravljaju ručno – ističe
Hana.

Naglašava da je upravo želja za prezentacijom kvalitetne hrane,
bila glavni okidač za pokretanje Zagreb Burger
Festivala prije sedam godina.

– Želimo educirati ljude da burger može biti i kvalitetan obrok,
koji vam može zamijeniti ručak ili večeru, a ne da vam od njega
bude loše. Ovo je naš prvi dolazak u Varaždin, a nadam se da ćemo
biti stalni, i da će već druge godine biti i bolja i veća ponuda.

Ovakvi festivali prigoda su i za neke sasvim nove stvari, nove
koncepte pa tako i u Varaždinu neke stvari možemo probati prvi
puta u Hrvatskoj.

-Tu imamo na festivalu i skroz nove koncepte, jedan od njih je
recimo Plant burger, skroz biljni burger, od proteina. Tu imamo i
smash-burgere, to je jedan američki koncept, koji će
predstaviti 4Burgers. Naša želja je da na našim festivalima damo
prigodu novim konceptima i pričama, a tako je i primjerice i
Reshetka krenula, pa se i putem naših festivala prezentirala i
vrhunski razvila te osvojila brojne nagrade – ističe Hana Klain.

Jedna od kućica pripada i varaždinskoj Rešetki,
višestruko nagrađivanom Nikoli Božiću, koji je
posljednjih godina stalno prisutan na Špancirfestu.
– Varaždin napokon ima pravi Food – point na Špancirfestu, i to
odličan. Ne samo da je lijepo složeno nego je vibra i energija
odlična. Ovo je još jedna odlična prigoda da se predstavimo u
našem Varaždinu, tu je naš domaći teren, i stvarno uživamo, iako
je iza nas naporna Balkanska turneje. Imamo i premijeru našeg
Wagyu Cross Limited burgera, koji je prava mesna poslastica, uz
već poznate Divljeg Đuru i Rasčehjenu gujdu – ističe Božić.

Foto: Sandro Sklepić

Nikola brani domaće boje, a iz Zadra u posebnom, najsjajnijem
vozilu, tzv Food-trucku, stiže Picnic – mingle &
Fun.

– Cilj je približiti burger ljudima, da shvate da se ne mora
raditi kako to radi većina, nego da bude kvalitetno rahlo
meso, pufasto i mekano pecivo i da se svi okusi u njemu izraze.
Ovo nam je prvi burger festival ovakvog tipa. Koristimo sve
domaće sastojke, uglavnom iz Zadra i okolice. Kroz street-food se
možda možeš više izraziti nego kroz restoran, mi stvarno uživamo
u ovome što radimo – istaknuo je Jakov
Meštrović
, iz Picnic – mingle & fun.

Foto: Sandro Sklepić

Zagrebački 4Burgers nudi odlične smash burgere,
koji su popularni u Americi. A poanta je da se meso peče iz grude
mesa, a onda se posebnom prešom meso pritisne na grillu i
tako se zadržava sočnost. Nešto što se jednostavno mora
isprobati.

Foto:
Sandro Sklepić

The Meat nudi na ovom Špancirfestu sjajan
koncept mini burgera, koje se može isprobati po komadu, a ima i
ponuda gdje se nudi sva tri okusa. To je odlično za one koji vole
istraživati nove okuse, a ne mogu ih sve isprobati.

– Svi naši burgeri su iz domaćeg uzgoja, imamo vlastiti uzgoj u
Slavoniji, a radimo i cijeli niz ostalih mesnih prerađevina. Sve
to se može nabaviti i u našoj boutique mesnici u Vlaškoj, u
Zagrebu. U našim burgerima dakle sve radimo sami, a imamo i
odlične vlastite umake. Sve to će se moći isprobati u našim
sliderima, a nudit ćemo u Varaždinu i posebne krumpiriće –
istaknuo je Nenad Komes iz the Meata.

Jedna
skroz nova, na prvu i pomalo neobična priča su i burgeri od
biljnih proteina, a po prvi puta u Hrvatskoj, mogu se kušati
upravo na Špancirfestu. Autor koncepta je Eduard
Beg
iz Beg’s Plant Baseda.

– Danas je u svijetu mijenjaju namirnice, tako da danas gotovo
svaka namirnica životinjskog porijekla ima svoju zamjenu u
biljnom svijetu. Želimo prezentirati da danas burgeri mogu biti i
‘plant-based’. Prvi puta smo u Varaždinu, a gdje god dođemo
nailazimo na odlične reakcije, tako smo na zagrebačkom Fuliranju
dobivali pohvale od brojnih kulinarskih stručnjaka. Nadam se da
će se dopasti i Varaždincima – ističe Eduard Beg.

Foto: Sandro Sklepić

A za one koji vole malo ljuće, pikantnije burgere, odnosno neke
neobičnije okuse, tu je BBQ Hot Yard. Oni
su na Španciru u posebnom ‘trucku’, a vrijedi istaknuti da imaju
i zasigurno najneobičnija imena za svoje burgere. 

– Radimo festivale, privatne evente, prikolica nam je stalno na
eventima. Meni je ovo drugi posao, nedavno sam i doktorirao na
FER-u, bavim se slušnim aparatima, ali burgeri su mi posebna
ljubav, tako da često uzimam godišnji i idem prezentirati naše
burgere na raznim zanimljivim destinacijama – ističe
Davor Šušković, iz BBQ Hot Yarda.

Foto: Sandro Sklepić

Uz sve to, tu je i odlična ponuda koktela, a svaku večer će biti
i prigodan glazbeni program uz DJ-eve.

Radno vrijeme Burger Festa je od 17 do 01 (nedjelja-četvrtak), te
od 17 do 03 sata petkom i subotom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije