zaljubljenici u vino

NA PREDSTAVLJANJU U ZAGREBU Vinski znalnci i kritičari kušali najbolja vina iz Varaždinske županije

Degustacija i prezentacija najboljeg od najboljeg iz Varaždinske županije održana je u petak, 21. veljače, u Pupitresu, kultnom Wine & Coffe baru Jelene Šimić Valentić.

Od ove će godine svi zaljubljenici u vino te cijela vinska
javnost Međunarodnu izložbu mladih vina u Ludbregu prepoznavati
kao manifestaciju pod nazivom ‘Vincekovo’. Naime, dvadeset i osma
izložba zaključena je velikom svečanošću 31. siječnja ove godine
u Ludbregu.

– Mogli bismo reći kako nakon mnogih godina rutine i
predvidivosti, ovogodišnjom organizacijom manifestacija
‘Vincekovo’ je iznenadila Ludbreg, Varaždinsku županiju,
Hrvatsku i susjedstvo. Usvojeno je novo ime izložbe i postavljene
sasvim nove grafičke konstante – kažu iz Varaždinske županije.

Ustaljenoj sudačkoj komisiji za ocjenjivanje mladih vina po prvi
put pridružilii su se ugledni sommelieri i vrsni
poznavatelji vina Zoltan Gyorffy iz Mađarske i
Jože Rozman iz Slovenije, a iz Hrvatske im je
pridružen Siniša Lasan – trostruki državni
sommelier prvak i sudac na londonskom Decanteru.

– Pokazalo se kako je upravo angažman Siniše
Lasana
proizveo najsnažniju tektoniku u dugogodišnjoj
ludbreškoj vinskoj bonaci. Potvrđuju to vibracije u dane
ocjenjivanja, nevjerojatno posjećene vinske radionice u Varaždinu
i Ludbregu, živa zainteresiranost određenih vinarija za nove
načine pristupa vinu i tržištu, a najviše neočekivano medijsko
zanimanje i praćenost – rekli su

Zbog ovog zadnjeg detalja odlučeno je da se jedna vinska
radionica organizira upravo za vinske znalce, kritiku, medijsku i
eno-gastro scenu Zagreba u samom centru metropole. Degustacija i
prezentacija najboljeg od najboljeg iz Varaždinske županije
održana je u petak, 21. veljače, u Pupitresu, kultnom Wine &
Coffe baru Jelene Šimić Valentić u Frankopanskoj
1.

– U gradu na čijim se kvadratima u jednom danu održava desetak
izrazito jakih i važnih događaja, podvig je okupiti najuglednije
i najvažnije osobe sa zagrebačke eno-gastro scene. Lasan je u
danima pripreme za radionicu obišao dvadesetak vinarija i za
kušački panel odabrao desetak najzanimljivijih. Iako su za
stolove u Pupitresu sjeli ljudi koji su dobro upućeni u vinsku
industriju Hrvatske, mnogi su glasno potvrdili iznenađenje
dobrim, ali i izvrsnim vinima sa sjevera od kojih za neka nikada
nisu niti čuli – istaknuli su iz Varaždinske županije.

Predstavljeni su sauvignoni Lovrini Vinogradi i Kotolenko,
graševine Šafran i Kopjar, rajnski rizlinzi Najman i Stručić,
manzoni Makar i Šafran, muškati žuti Kežman i DeMar, natur
graševina Stručić te pinoti crni Najman, Kopjar i Mežnarić. Uz
sva predstavljena vina i izvrsno domaćinstvo Pupitresa, našlo se
prostora i za nekoliko rečenica o vrhuncima Varaždinskog bučinog
ulja.

Tako je ulje prigodno predstavio pročelnik Upravnog odjela 
za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije dr.sc.
Dragutin Vincek, a cijeli događaj pažljivo su
popratili i u njemu angažirano sudjelovali Večernji list,
Enozoik, Puni sepet,
Eat&Out, Svijet u čaši, Vitomir
Andrić
, G.E.T. Report, Darko Lugarić,
VINUM.IN te još desetak osoba koje će već
sutrašnji dan iskoristiti za jake i korisne preporuke.

– Predstavljanjem varaždinske vinske priče nasred Zagreba,
Siniša Lasan je i službeno zapečatio VINCEKOVO
2020. te odškrinuo vrata prema vinarijama koje zaslužuju našu
radoznalost – poručili su za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije