Vijesti / Vino i hrana

'SLOBODA OKUSU'

NOVI IZAZOV Đurina hiža prva hrvatska ekipa na svjetskom BBQ kupu u kolovozu u Sloveniji

NOVI IZAZOV Đurina hiža prva hrvatska ekipa na svjetskom BBQ kupu u kolovozu u Sloveniji
Facebook

Početkom kolovoza na jezeru Zbilje pokraj Ljubljane održava se Svjetski BBQ kup, a Đurina hiža predstavit će se u četiri kategorije.

Kreativni kulinarsko-poduzetnički tim iz Đurine hiže, ne staje, iz godine u godinu pomiču granice, postavljaju nove ciljeve i izazove.

A jedan od najvećih je svakako sudjelovanje na najvećem BBQ natjecanju u regiji, Wild West Festu on Fire u Sloveniji. Radi se o svjetskom kupu na kojem će sudjelovati 20 top svjetskih ekipa, a bit će to prvi puta da netko od hrvatskih ekipa sudjeluje na ovom prestižnom natjecanju.

Wild West fest održat će se od 7. do 9. kolovoza, na jezeru Zbilje, kod Ljubljane, a ekipa iz Đurine hiže natjecat će se u četiri kategorije – Ribs, Pork, Brisket, Chicken.

- Slovenci su poznati po svojoj gostoljubivosti, i imaju vrlo razvijenu gastro scenu, i veseli me što ću se tamo predstaviti. To su tri dana 'smokanja', ne očekujem velike rezultate, ipak nam je to prvo natjecanje takvog tipa. Okupili smo odličan varaždinsko-toplički-zagrebački tim, da kvalitetno predstavimo naš 'kajkavski' kraj.

Sudjelovat će pod nazivom '385 by Reshetka', a prvi puta će 'Đurin' brand za terenske aktivnosti Reshetka imati i dodatak novog imena 385.

- Projekt 385 još je u nastajanju, a uskoro ćete čuti više o njemu. Zajedno smo ga moj prijatelj iz djetinjstva Domagoj Cingula i ja, a bit će to jedna originalna priča – ističe Nikola Božić, vlasnik Đurine hiže.

Bit će to tek dio aktivnosti ekipe oko Reshetke, mobilnog street food programa, koji je osvoji dosad brojne nagrade svojim burgerima, podsjetimo samo na zlato za burger 'Stari moj', po izboru publike te srebro za burger 'Divlji Đuro' na Zagreb Burger festu.

Ističu posebno da su nedavno nabavili i dry age komoru za meso, što je također novi veliki izazov za Đurinu hižu, restoran koji je otvoren još davne 2007. godine. Svoj inenzivam rast bilježi negdje od 2016. godine se profilirao kao jedno od vodećih restorana u Hrvatskoj, prvenstveno za one koji vole pojesti 'ozbiljan' komad mesa.

Ne sumnjamo stoga da će mnogi i označiti Wild West fest u svojim kalendarima, i posjetiti ga. A svi koji žele isprobati neke od specijaliteta i ranije, mogu se najaviti u Đurinu hižu.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!