TKO BI REKAO

Kuharica otkrila: Ovo jelo izbjegavajte u restoranu, domaće je uvijek ukusnije!

Smatra kako nijedan restoran ne može napraviti jelo koje je istog okusa kao i ono napravljeno doma, jer se tada radi s ljubavlju.

Odlazak u restoran odlična je opcija kada vam se neda kuhati, no
prema riječima jedne kuharice, postoje neke stvari koje
jednostavno uvijek imaju bolji okus kada ih napravite kod
kuće, prenosi
Mirror
.

Gemma Simmonite, kuharica i vlasnica tvrtke
Gastrono-me iz Ujedinjenog Kraljevstva, otkrila je jedan obrok za
koji misli da bi ljudi trebali izbjegavati naručiti u restoranu,
jer je obično bolje kad je domaće. A taj obrok je pečeno meso,
poput purice s mlincima.

Gemma tvrdi da još uvijek ne postoji pečeno meso u restoranu koje
ima toliko dobar okus kao i onda kada se priprema kod kuće.

– Mislim da nikada nisam imala pečenje u restoranu koji je okusom
blizu domaćeg. U restoranu mesu često nedostaje raznolikosti, ili
dođe tvrdo ili prekuhano. Osim toga, nikad nije
začinjeno ili podmazano, što je po mom mišljenju potpuno
neoprostivo – objasnila je.

Također kaže kako pečeni krumpir u restoranima nikad ne ispunjava
njezina očekivanja.

– Ovakva jela su plod ljubavi, ona s kojim je većina nas odrasla
te nas povezuju s toplinom i obitelji. Pretpostavljam da se to ne
može prenijeti u restoranu.

– Ali što je s jelom koje je bolje kad ga napravi profesionalac,
a ne doma? Gemma ima odgovor i za to – pizza!

Vjeruje da se nikada ne isplati napraviti domaću pizzu, osim ako
nemate pećnicu za istu.

– Pećnice jednostavno ne mogu doseći
temperaturu potrebnu za postizanje te nevjerojatne
teksture tijesta – objasnila je Gemma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije