Vijesti / Vino i hrana

KADA JEDETE S DRUŠTVOM...

Matematičari otkrili trik za rezanje pizze s kojim će svaki komad ispasti jednake veličine

Matematičari otkrili trik za rezanje pizze s kojim će svaki komad ispasti jednake veličine
Ilustracija

Njihova teorija zvuči jako komplicirano, ali zapravo i nije - samo treba pratiti rezove koje su napravili.

Eksperiment dvojice matematičara pokazao je da cijelo vrijeme zapravo pogrešno režemo pizzu kada ju jedemo s društvom, i da na taj način ne dobiju svi kriške jednake veličine. Koristili su se geometrijskim formulama i pojmovima i na kraju, iako je potrajalo, dobili čak 12 potpuno jednakih komada. 

Joel Haddley i Stephen Worsley, kako prenosi The Sun, kažu da je treba izrezati tri puta, po sredini, malo u desno i u lijevo, ali ne ravnim rezovima, već blago zaobljenima. Svaki taj komad treba podijeliti na još dva tako da imate jedan unutarnji i jedan vanjski s korom. Također režete blago zakrivljenim potezima. Konačni rezultat trebala bi biti pizza u obliku neke zvijezde ili cvijeta.

Znamo, u teoriji zvuči komplicirano, ali na fotografiji ispod, koja je objavljena na Twitteru, možete vidjeti tri glavna reza, a zatim povezati kako su ostali napravljeni. Trikom su se oduševili mnogi korisnici Twittera, a neki su u šali rekli kako napokon više neće dolaziti do sukoba s braćom i sestrama kada je u pitanju dijeljenje hrane.

Najnovije

Reci što misliš!