Nemojte ih samo staviti u mikrovalnu pećnicu i zagrijavati dok ne postanu topli, tako gube svoj prepoznatljivi okus...
Prženi krumpirići odlični su za brzinski prilog ručku, a
odgovaraju uz gotovo svako jelo. Međutim, postoji jedan problem –
brzo postaju bezukusni i gnjecavi. Nakon samo jednog dana izgube
svoju poznatu hrskavost i okus.
Iako podgrijavanje ostataka hrane pomaže u rješavanju tih
problema, važno je znati kako pravilno podgrijati krumpiriće,
prenosi Lifehacker.
Iako bi većina ljudi svoje krumpiriće stavila u mikrovalnu
pećnicu te zagrijavala dok ne postanu topli, metoda kuhara
Johna iz Food Wisha jednako je jednostavna, ali
krumpirićima vraća okus i hrskavost.
Sve što trebate napraviti je staviti krumpiriće u neljepljivu
tavu, pazeći da svaki od njih dođe u dodir s površinom posude.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i bacajte krumpiriće svakih
30 do 45 sekundi, pazeći da ponovno dođu u dodir s tavom nakon
svakog bacanja.
Krumpiriće će se tako brzo zagrijati, ali i ponovno postati
hrskavi. Jedino je važno da cijelo vrijeme svoje krumpiriće u
tavi miješate ili bacate, kako ne bi izgorjeli.