Vijesti / Vino i hrana

mljaac

Zasladite se za vikend: Isprobajte ukusan recept za kruh od bundeve

Zasladite se za vikend: Isprobajte ukusan recept za kruh od bundeve
Ilustracija

Priprema je vrlo jednostavna, a kruh će oduševiti vaše najmilije...

Bundeva je glavna namirnica jesenskih jela, a topli, domaći kruh savršeno odgovara uz svako jelo. Stoga, isprobajte ukusan recept za kruh od bundeva i razveselite svoje najmilije na ove kišne i tmurne dane.

Sastojci:

280 g glatkog brašna
70 g pečenih sjemenki bundeve
200 g svježe bundeve
1 žličica ekstrakta vanilije
3 velika jaja
180 ml biljnog ulja
300 g šećera u prahu
1/2 žličice soli
1/4 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
2 žličice cimeta

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijusa.

Brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol pomiješajte u jednoj posudi, tako da ih prvo prosijete kroz sito, te u posebnoj zdjeli pomiješajte šećer, biljno ulje, jaja i vaniliju, kako piše Food Network.

Kombinirajte obje smjese i umiješajte nasjeckanu bundevu i sjemenke. Nakon što se svi sastojci sjedine izlijte u neprianjajuću posudu za kruh.

Pecite 1 sat i 15 minuta, a na kraju provjerite nožem ili čačkalicom da se smjesa ne lijepi za rubove.

Ohladite 15 minuta i okrenite na rešetku za hlađenje. Uživajte!

Najnovije

Reci što misliš!