Vijesti / Vino i hrana

jednostavan recept

Napravite zdravi i jednostavni slatkiš koji će obožavati djeca i odrasli - ušećerene jabuke

Napravite zdravi i jednostavni slatkiš koji će obožavati djeca i odrasli - ušećerene jabuke
Ilustracija

Ovu Noć vještica najmlađe razveselite ušećerenim jabukama koje će oni sami ukrasiti.

Slatko voće 'umotano' u sjajni šećer, ušećerene jabuke, sezonska su poslastica koju obožavaju i djeca i odrasli, a najmlađi vam mogu pomoći jabuke na kraju ukrasiti.

Trebate:

8 crvenih jabuka
400 g šećera u prahu
1 žličicu soka od limuna ili vode
4 žlice meda
1 žličica tekuće crvene jestive boje 

Operite i osušite jabuke i izvadite im peteljke. Pripremite 8 štapića (možete koristiti drvene štapiće za ražnjiće ili čak obične drvene grančice). Probodite po jedan kroz svaku jabuku (do dna, aline i dno). Jabuke spremite u hladnjak. 

Pripremite lim za pečenje na koji postavite papir za pečenje. Papir dobro namastite (da se karamel s jabuka ne slijepi). Sve sastojke stavite u lonac s debljim dnom manje veličine kako bi lakše uronili jabuke.

Na srednje jakoj vatri promiješajte sastojke na početku, a kasnije ne miješajte. Voda treba ispariti, a smjesa postati gusta. Za to vam treba oko 25 minuta, dok temperatura smjese ne bude 54°C.

Jabuke izvadite iz hladnjaka, držite ih za štapić. Lonac jednom rukom nagnite, a drugom uronite cijelu jabuku pa je brzim pokretima vrtite dok se cijela ne obloži rastopljenim šećerom.

Malo je ocijedite držeći je nad loncem pa je prebacite na namašćen papir za pečenje. Ušećerenu jabuku držite samo za štapić dok je topla. Ponovite jednako s preostalim jabukama. Nakon nekoliko minuta vaše su jabuke gotove.

Ukrasiti ih možete karamelom, raznim slatkišima, bademima, čokoladnim ili šarenim mrvicama, prenosi Good Food.

Najnovije

Reci što misliš!