Vijesti / Vino i hrana

super trik

Kuharica otkrila kako poširati više jaja istovremeno da ispadnu odlična

Kuharica otkrila kako poširati više jaja istovremeno da ispadnu odlična
Ilustracija

Tajna je u miješanju vode jednom kada proključa.

Poširana jaja odličan su doručak, ali mnogi izbjegavaju pripremu jer je nešto duža od pripreme kajgane, omleta ili jaja na oko, a često se zna dogoditi i da jednostavno ne uspiju jer se zalijepe ili raspadnu.

Kuharica Grace, koja dijeli super savjete i trikove iz kuhinje na TikToku, pokazala je kako ih pripremiti - i to više u istom loncu - da ispadnu savršeno, a metoda kojom se koristila naziva se The Gordon Ramsay Method jer ju upravo on koristi u svojoj kuhinji.

Prvo treba uzeti jednu veliku posudu i razbiti sva jaja u nju, ali paziti da se žumanjci ne raspadnu. Nakon toga u lonac treba dodati dvije litre vode i četvrtinu šalice octa. 

Jednom kada voda proključa treba ju promiješati da se stvori 'vrtlog' na sredini i zatim u njega ubaciti jaja. Kuhajte ih otprilike pet minuta, dok bjelanjak ne postane potpuno bijel.

Pripazite na svježinu jaja, ako nisu sva jednako svježa može se dogoditi da ne budu u isto vrijeme gotova, ali i da se raspadnu, prenosi Metro.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!