ČEHOK O KAMPANJI ‘Želimo sučeljavanje argumenata i programa, a ne nasilje i laž’

Lista GLAS, predvođena Ivanom Čehokom kao kandidatom za gradonačelnika Varaždina, sazvala je danas, 15. svibnja, izvanrednu konferenciju za medije čija je tema bila ‘Verbalno i fizičko nasilje u kampanji’.

Okidač sazivanja konferencije bio je subotnji nasrtaj Roberta Puje (koji je na listi HDZ-a) na Božu Soldu (kandidata liste GLAS).

> Ratni veteran HDZ-ovac fizički napao profesora sa Čehokove liste?!

– Mi smo lista koja se do sada nije ni na koga okomila ni verbalno, još manje fizički, niti izmišlja niti smišlja podvale – započeo je Ivan Čehok, dodavši kako zna da su protukandidati svjesni da su ‘oni najjača lista na ovim izborima s najvećim izgledima za pobjedu’.

– Smatramo kako se kampanja počela voditi na pogrešan način i da se otela kontroli. Što se tiče subotnjeg događaja, postoje svjedoci koji su sve vidjeli, došlo je do verbalnog i fizičkog nasrtaja – kazao je Čehok.

Ipak, istaknuto je kako je za njih priča, što se subotnjeg incidenta tiče, završena.

– Gospodin Puja i Soldo su se našli i pružili si ruku pomirenja, Puja se ispričao, a to je dobar znak. Soldo je ispriku prihvatio, čime je još jednom dokazao svoju ljudsku širinu, no smatramo kako nije u redu da se vrh HDZ-a nije ispričao, ali to je sad njihovo interno pitanje – rekao je Čehok koji je dodao kako, iako je najavio mogućnost, slučaj neće prijaviti izbornom povjerenstvu.

Osim subotnjeg događaja Čehoka su zasmetale ‘nevjerojatne količine laži, notornih gluposti koje se ovih dana plasiraju, ali i količina agresije koja iz toga proizlazi’.

– Naime, upravo kontekst zbog kojeg je došlo do subotnjeg incidenta jest glupost i laž da sam ja iselio PUME iz Varaždina, a svatko tko imalo zna nešto o vojsci, zna da gradonačelnik u tom području nema nikakve nadležnosti. Svi koji to šire bilo bi bolje da su mene pitali ili pak da prouče dokumente.

U ‘gomilu laži upleo se i SDP’, istaknuo je Čehok.

– U moru laži i izmišljotina je i ta da će Denis Mladenović, kandidat GLAS liste, postati pročelnik za kulturu i sport. Da je to glupa laž, govori i činjenica kako u Gradu navedeni Odjel ne postoji.

Mladenović je kazao kako je bio šokiran verbalnim ispadima SDP-ovog kandidata Alena Kišića prilikom subotnjeg sučeljavanja na N1 televiziji.

– To je kleveta i laž, a bojim se da je to njegova osveta jer nisam pristao biti članom SDP-a. Naime, Kišić mi je, otvoreno ću priznati, ponudio i posao ukoliko budem član stranke. Zbog svih izrečnih neistina očekujem njegovu javnu ispriku!

> Kišić skinuo rukavice, Čehok spremno uzvraćao, Martinčević i Habijan konkretni

Čehoka su zasmetale i izjave ‘kako je varaždinska Arena preplaćena’.

– To je gnjusna, podla laž jer je naša dvorana bila na javnom natječaju, putem kojeg je i postignuta cijena. Osim toga, osnovano je i povjerenstvo za tu temu koje se sastalo samo jednom i nikad više. Ponosan sam na taj projekt, tako da ću zbog lažnih navoda podići tužbu – rekao je, no pritom nije bio jasan protiv koga točno će tužba biti podignuta.

– Najprije ću provjeriti tko stoji iza navoda, pa neka sud utvrdi činjenično stanje. Nadalje, molim protukandidate da sačuvaju živce, jer vidim da su jako napeti. Mi želimo voditi kampanju i sučeljavanja temeljena na argumentima, činjenicama i programima. Osim toga, nema benignije liste od ove koja će, nakon izbora, surađivati sa svakim tko želi – zaključio je Čehok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije