ZLATNA GENERACIJA Damir Habijan: ‘Nužna je dogradnja Doma za starije i nemoćne’

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Varaždina Damir Habijan i kandidati za zamjenike Sanja Zember i Denis Čupić predstavili su dio programa usmjerenog prema osobama treće životne dobi. Učinili su to ispred Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu.

Program su nazvali ‘Zlatna generacija’, a ključne su tri mjere: Formiranje savjeta ‘Zlatne generacije’, povećanje dostupnosti Gradske uprave za osobe treće životne dobi kroz ‘Call centar’ za starije generacije te, treća mjera, koja se sastoji u financijskoj pomoći.

– Mi smo svojim programom obuhvatili i ovaj dio koji smo nazvali ‘Zlatna generacija’. Ovo su naši sugrađani koji su dali veliki doprinos gradu i smatramo kako je naša dužnost ostvariti stvarnu brigu, ne samo deklarativnu, za njih – kazao je Damir Habijan.

Istaknuo je kako isplata uskrsnica i božićnica jedna od točaka koja se mora sprovoditi te je dodao kako se sredstva za to mogu namaknuti iz ukidanja naknada članovima Gradskog vijeća, upravnih vijeća i nadzornih odbora trgovačkih društva u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Varaždina.

– Definitivno moramo raspraviti o dogradnji ovog doma, to je tema o kojoj se mnogo priča, no još nema nikakve realizacije – dodao je Habijan.

Dodao je kako inicijativa za dogradnju doma mora krenuti od Grada Varaždina, jer Varaždinska županija ne pokazuje interes.

Sanja Zember istaknula je kako je potreban multidisciplinaran tim koji bi uključivao sve osobe koje mogu osobama starije dobi podignuti kvalitetu života.

– Potrebno je stvoriti tim koji će, uz lječnike i sestre, uključivati i fizoterapeute, svećenike, kako bi se podiglo zdravlje osoba starije životne dobi – kazala je Zember.

Denis Čupić istaknuo je kako Grad Varaždin nije osnivač Doma za starije i nemoćne, ali može biti potpora.

– Zlatna generacija mora imati mjesto gdje može kvalitetno provesti jesen svog života. Broj osoba starije životne dobi povećava se i potrebno je učiniti sve kako bi njima stvari bile pristupačnije – zaključio je Čupić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije