DANI SMIJEHA Kultna horor-komedija ‘Kremator’ u nedjelju u gradskom kinu!

Ove godine od 2. do 6. svibnja Kino mreža u suradnji s Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) donosi smijeh u 20 gradova diljem Hrvatske kao proslavu Dana smijeha uz čehoslovačke komedije! Gledamo tri čehoslovačka novovalna klasika. Ako volite dobar humor i dobru satiru, želite odati počast velikanima europskog modernizma i smijati se do suza, svakako dođite na Dane smijeha u Kino mreži!

Zadnji film koji ćete povodom Dana smijeha moći pogledati u Kinu Gaj je crna komedija Kremator, a prikazat će se u nedjelju, 6. svibnja, u 18 sati.

Cijena ulaznice je 10 kuna.

Više o filmu ‘Kremator’

Inspirirana romanom Ladislava Fuksa, ova kultna horor-komedija naširoko je smatrana jednim od najboljih čehoslovačkih filmova ikad snimljenih. Smještena u Prag 1930-ih, u vrijeme političke radikalizacije Europe, priča prati krematora Karla Kopfrkingla. Opsjednut tibetanskom filozofijom i spaljivanjem tijela, Karl vjeruje da svojim radom oslobađa duše umrlih. Grabeći svaku priliku za povećanje obujma svog omiljenog posla, on bez problema i sasvim veselo surađuje i s nacistima. Kada dobije zahtjev da svoje profesionalne vještine primjeni na ‘tajnom projektu’ novih vlasti, Karl pada u delirij jer mu se pruža neočekivana prilika da u prah pretvori na tisuće ljudskih tijela. Film je satira na račun Čeha koji su za vrijeme rata surađivali s nacistima, zbog čega je zabranjen odmah nakon premijere, a zabrana je potrajala sve do pada komunističkog režima 1989.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije