AUDICIJA Varaždinski folklorni ansambl traži svirače i plesače, javite se!

Varaždinski folklorni ansambl raspisuje audiciju za plesače i svirače koji bi se aktivno priključili radu ansambla. Na audiciju se pozivaju osobe od 15 do 24 godine starosti, a prethodno iskustvo nije uvjet. Audicija nije eliminacijska, već je prvenstveno prilika zainteresiranima da bez ikakvih obaveza vide kako jedan folklorni ansambl funkcionira, stoga se svi mogu prijaviti bez imalo straha ili srama. Na audiciju se pozivaju i potpuni početnici u svijetu folklora, kao i plesači i svirači koji dosadašnje iskustvo žele prošiti kroz rad u Varaždinskom folklornom ansamblu.

Varaždinski folklorni ansambl njeguje koreografirani folklor i folkloru pristupa kao scenskoj umjetnosti. Članovi ansambla su srednjoškolci, studenti i mladi koji djeluju u dvije sekcije, tamburaškoj i plesnoj. Folklor je odličan hobi za opustiti se nakon škole ili predavanja na faksu, istovremeno ti pruža rekreaciju i služi kao ispušni ventil, dok se za vrijeme i nakon probe družiš s prijateljima.

Voditelji ansambla su mladi stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom, a atmosfera na probama uvijek je opuštena i prijateljska. VFA folkloru pristupa s visokom razinom kvalitete u radu, što potvrđuju i brojne nagrade, između ostalog nagrada za najbolji hrvatski folklorni ansambl na 22. Susretu hrvatskih folklornih ansambala.

U 2018. godini ansambl slavi 20. obljetnicu rada. Taj mali jubilej ansambl će proslaviti s dvije inozemne turneje. Krajem lipnja ansambl će sudjelovati na međunarodnom festivalu folklora u mjestu Kröv na rijeci Mosel u Njemačkoj, dok će se u kolovozu VFA uputiti u poljski grad Poznań. Riječ je o festivalima pod pokroviteljstvom međunarodne organizacije CIOFF, što garantira visoku kvalitetu organizacije festivala, kao i skupina koje će na festivalu sudjelovati.

Ansambl će 20. obljetnicu rada proslaviti i velikim koncertom u HNK u Varaždinu krajem godine, a trenutno je u pripremi i nova koreografija međimurskih pjesama i plesova s kojom će se VFA predstaviti na županijskoj smotri koreografiranog folklora u svibnju. Stoga VFA uoči navedenih aktivnosti traži plesače i svirače koji bi se aktivno pridružili radu ansambla.

Audicije se održavaju svakog ponedjeljka, srijede i petka u 19:30 u prostorijama ansambla u Aninoj ulici 11 u Varaždinu. Više informacija možete dobiti na Facebook stranici, Instagram profilu i web stranici Varaždinskog folklornog ansambla. Audicije se održavaju do kraja ožujka.

Ako ništa drugo, dođite pogledati kako izgleda proba jednog folklornog ansambla!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije