VIZIONARSKE MISLI Na predstavljanje knjige o Nikoli Tesli dolazi Krešimir Mišak

Knjiga pod naslovom ‘Nikola Tesla – vizionarske misli’ bit će predstavljena u četvrtak, 30. studenoga, u varaždinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici ‘Metel Ožegović’, s početkom u 19 sati.

– Prvi put u jednoj knjizi objedinjene su najvažnije autentične misli Nikole Tesle o najrazličitijim temama: vlastitim pronalascima i znanstvenim spoznajama, budućnosti, idejama i neostvarenim zamislima, Bogu, vjeri i duhovnosti, Americi i Europi, navikama i stimulansima, ženama, higijeni, novcu, hrani, politici, ratu i miru, djetinjstvu i mladosti, obitelji i porijeklu te drugim slavnim ljudima. U knjizi se ukazuje i na mistifikacije odnosno izvrtanja Teslinih riječi, stoga su ovdje sve njegove rečenice prevedene iz mnogobrojnih autoriziranih izvornih članaka i intervjua na engleskom jeziku koje je Tesla za života objavio. Posebna zanimljivost su izvatci iz njegove korespondencije, primjerice s njegovim ujakom koji je živio u Varaždinu i kojega je 1892. godine, kao već slavni znanstvenik, posjetio u našem gradu – stoji u najavi događanja.

Ovo izdanje je izabrao, s engleskog preveo i priredio mr. sc. Denis Peričić, a njemu će se u predstavljanju knjige pridružiti Krešimir Mišak, popularni voditelj HRT-ove emisije ‘Na rubu znanosti’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije