‘Mali leteći medvjedići’ i biografska avantura ‘Odisej’ 7. studenog u Kinu Gaj

U utorak, 7. studenoga, Kino mreža slavi treći rođendan pa u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom u 34 hrvatska kina organizira Dan neovisnih kina, a jedno od njih je i Kino Gaj.

U Kinu Gaj će se tako najprije u 18 sati prikazivati crtić ‘Mali leteći medvjedići’, a nakon toga možete pogledati biografsku avanturu o životu Jacquesa Cousteaua ‘Odisej’ s Lambertom Wilsonom i Audrey Tautou u glavnim ulogama.

Ova manifestacija je jedinstveno filmsko i kulturno događanje u cijeloj Hrvatskoj namijenjeno široj javnosti svih dobnih uzrasta, s naglaskom na jačanje i razvoj neovisnih kina te pokretanje nove kulturno-umjetničke i obrazovne ponude u lokalnim sredinama diljem Hrvatske te poticanje i podrška sredinama bez kina na pokretanje filmskih programa.

Trogodišnji rad i angažman svih članova Kino mreže dosad su rezultirali brojnim uspješnim projektima na području umrežavanja neovisnih kinoprikazivača, razvoja filmske pismenosti i filmske publike.

– Naš doprinos želimo proslaviti upravo na datum osnivanja Kino mreže te publici tako pružiti prigodan jednodnevni filmski program u revitaliziranim starim gradskim kinima – institucijama s dugom tradicijom širenja medijske kulture – stoji u najavi događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije