NOĆ ČITANJA I MOĆ PITANJA Književna večer članova LIT-a Prve gimnazije Varaždin

U petak, 21. travnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović – Odjelu za mlade, održana je književna večer povodom Noći knjige 2017.

U programu su sudjelovali članovi LIT-a, literarno-scenske grupe, Prve gimnazije Varaždin, pod vodstvom profesorice hrvatskog jezika Tatjane Ruža.

Oni su mladi, talentirani, kreativni, a čitanju, pisanju i razmišljanju pridaju veliku pažnju. To su Vida Sever, Leonarda Bosilj,Rebeka Petković i Nevena Petrović.

‘Čitamo sami sebe i svijet oko sebe. Čitatelj odgonetava. Čitanje je sabiranje čovjeka na njegovu bit. Čitamo da bismo razumjeli. Ne možemo bez čitanja’, samo su neki od citata Damira Barbarića, Daniela Pennaca i Alberta Manguela prikazanih na početnoj prezentaciji o čitanju, kojeg čovjek koristi u svakodnevnom životu.

Što za njih predstavlja čitanje i tko je sve utjecao na njihov literarni rad iznijeli su članovi literarno-scenske grupe, koji su ujedno pročitali neke od svojih radova u stihovima i prozi.

U ugodnom razgovoru o književnosti, čitanju i pisanju, članovi grupe i publika sudjelovali su u iznošenju vlastitih stavova o tome što vole čitati, koja su književna djela utjecala na njih i što bi svakako voljeli pročitati.

Na kraju su članovi, zajedno s publikom, pročitali djelove iz romana ‘Sjećanje šume’ hrvatskog pisca Damira Karakaša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije