HNK tjedni program: Premijera Hotela Bellevue, Tjedan smijeha Kerekesh teatra…

U utorak, 7. ožujka, u 19.30 sati na Velikoj sceni održat će se premijera predstave Ödöna von Horvátha Hotel Bellevue u režiji Ivana Plazibata.

‘Koja je cijena ljubavi? Koja je točna matematički mjerljiva granica gdje ljubav ljubi ljubav. Deset tisuća njemačkih maraka- izvorna cifra iz Horvathovog teksta nastalog 1926- danas više ne zvoni točno. Horvath piše crnu komediju gdje likovi možda i jesu prevaranti, pokvarenjaci i varalice, ali su sposobni i za ljubav. Samo ih pitajte- koja je cijena? ‘Vjera, ufanje i ljubav- tako bi se svi moji komadi trebali zvati i to zato jer se svi moji komadi zbivaju u vremenu kada vjerovanje, voljenje i nadanje postaju nužno potrebna utopija.’ kaže Horváth.

U predstavi igraju Jagoda Kralj Novak (Barunica Ada von Stetten), Pero Juričić (Barun Emanuel von Stetten), Ljubomir Kerekeš (Strasser), Karlo Mrkša (Karl), Robert Plemić (Max), Ivica Pucar (Müller), Hana Hegedušić (Christine) i Vid Novak Kralj (Pijanist).

Tekst je preveo Mladen Škiljan, scenograf je Ozren Bakotić, kostimografkinja Žarka Krpan, skladatelj Vid Novak Kralj, a koreograf Damir Klemenić.

Predstavu Hotel Bellevue možete pogledati i u četvrtak, 9. ožujka u 19.30 sati. Ulaznice su u slobodnoj prodaji i na iskaznice Kluba prijatelja Kazališta.

U petak, 10. ožujka, započinje 8. Tjedan smijeha Kerekesh teatra, a predstava Nije bila peta, bila je deveta, koja će se održati u petak u 17 sati, na Velikoj sceni već je rasprodana, no za izvedbu iste predstave u 20.30 sati ulaznica još ima u slobodnoj prodaji.

> Kerekesh teatar najavio 8. Tjedan smijeha: Čak 41 predstava u deset dana!

Dječju predstavu Grimmix pogledajte u subotu, 11. ožujka u 11 sati na Velikoj sceni, u 20 sati na Velikoj sceni pogledajte Stilske vježbe, a u 21 i 30 u Klubu Europa Media pogledajte predstavu Samo jedna žena.

U nedjelju, 12. ožujka, u 17 i 20.30 sati na Velikoj sceni očekuje vas predstava Harem.

> O ženskim zarobljeništvima: Predstava ‘Harem’ 12. ožujka u sklopu Tjedna smijeha

Ulaznice su u slobodnoj prodaji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije