Mađarska će biti partner Varaždinskih baroknih večeri godine 2017.

Mađarsko Ministarstvo za vanjsku trgovinu i vanjsku politiku, nadležno za promicanje mađarske kulture u inozemstvu potvrdilo je kako mađarska Vlada sa zadovoljstvom prihvatila inicijativu da Mađarska bude zemlja partner Varaždinskim baroknim večerima 2017. godine.

Organizatore Varaždinskih baroknih večeri izvjestio je o tome veleposlanik Mađarske u Hrvatskoj Jozef Magyar, a o partnerstvu su razgovarali mađarski i hrvatski ministri kulture Balog Zoltan i Zlatko Hasanbegović za nedavnog susreta u Budimpešti.

Budućim partnerima predstoje sada konkretni dogovori o gostovanju mađarskih glazbenika na Varaždinskim baroknim večerima iduće godine.

– Veleposlanstvo Mađarske i Mađarski institut u Zagrebu učiniti će sve da na visokom rangiranom Festivalu vašega grada pridonose dostojnom predstavljanju mađarske glazbene kulture i drugih kulturnih obilježja Mađarske, od gastronomije do književnosti – ističe veleposlanik Magyar.

– Drago nam je da nakon Španjolske ove godine, iduće godine zemlja partner VBV-a bude Mađarska, s kojom smo već uspostavili kulturne kontakte i vjerujem da će našoj vjernoj publici iduće godine mađarski glazbenici pokloniti zanimljive koncerte i otvoriti jedno novo poglavlje Festivala koji kroči prema svom petom desetljeću održavanja. S Veleposlanstvom Mađarske i Mađarskim institutom u Zagrebu organizirali smo u Varaždinu nedavno koncert mađarskih glazbenika s baroknim programom i bila je to najbolja uvertira u ono što nam predstoji u dogovaranju parterstva iduće godine i nadamo se još boljem kulturnom povezivanju Hrvatske i Mađarske – naglašava Raymond Rojnik, organizator VBV-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije