Udruga V.U.K.: ‘Cilj nam je privući mlade izražavanju pismenim putem’

U Prvoj gimnaziji Varaždin održana je, 22. prosinca, konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt ‘Pero je jače od mača’. Projekt provodi Udruga mladih V.U.K. (Varaždinski underground klub).

– Cilj cijelog projekta jest taj da se mlade u Varaždinu, to jest na području cijele varaždinske županije, jest to da se mlade privuče pisanju, dakle, izražavanju pismenim putem – kazala je Zrinka Šajn, članica udruge V.U.K..

Istaknula je kako je to danas rijetko, a često i nevješto, a to je bio i razlog zašto su odlučili pristupiti ovakvoj vrsti edukacije.

Radionice su već dosta popularna metoda poduke, a nama je bilo bitno da se to ne radi na neki formalan način, kao u školama, već se svatko od voditelja može posvetiti polaznicima i individualno – dodala je Zrinka.

Nakon konferencije održana je i jedna radionica kreativnog pisanja, a nju je održala zadarska spisateljica Staša Aras koja često piše u kraćim literarnim formama.

– Kreativno pisanje za mene je rad sa polaznicima sa njihovim problemima u pisanju. Više se radi na osvještavanju tehnika pisanja i na manipuaciji tim tehnikama – istaknula je Staša.

Danas je Staša gost Medine čitanke te će upoznati Varaždince i Varaždinke sa svojom zbirkom pjesama ‘Takve se stvari događaju ljudima’.

> Medina čitanka: Stanislava Nikolić Aras gošća treće književne večeri

Uz Zrinku Šajn i Stašu Aras, na konferenciji su bili i Tim Hrvaćanin, voditelj radionice novinarskog pisanja, Bogdan Okreša Đurić, voditelj radionice znanstveno-istraživačkog rada, te Iva Tkalec, organizatorica književnih večeri Medina čitanka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije