Vijesti / Kultura

Yoko Nishii, glazbenica iz Japana, gostovat će u Ludbregu

Yoko Nishii, glazbenica iz Japana, gostovat će u Ludbregu

Nakon održavanja najveće ludbreške manifestacije, Dani Svete Nedjelje, uslijedit će prava glazbena poslastica. Tijekom 18. i 19. rujna u Ludbregu će gostovati Yoko Nishiii - glazbenica iz Japana. Koncert će biti održan u Ludbregu u petak, 18. rujna u 19.30 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany.

Yoko Nishii rođena je u gradu Ise u Japanu i već od četvrte godine života pohađa privatne satove glasovira kod Mitsuko Tomio. Od 1986. učenje nastavlja u klasi Naofumija Kaneshigea, od 1991. u klasi Kyoko Ogawe, a od 1996. u klasi Hitoshija Kobayashija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iste godine odlazi u Hrvatsku gdje pohađa Visoku školu za glazbenu umjetnost Ino Mirković u Lovranu.

Pobjednica je i finalistica brojnih međunarodnih natjecanja kao što su Međunarodno natjecanje mladih talenata u interpretaciji “Comune di Pianello Val Tidone” u Italiji (2000., 1. nagrada), Concorso Internazionale di Musica u Manerbiju, Brescia, Italija (2000., 1. nagrada) i mnoge druge.

U Hrvatskoj je održala brojne zapažene solističke recitale, a nastupala je i u Italiji, Sloveniji te u Japanu. Surađivala je sa Zagrebačkom filharmonijom i Kubanskim nacionalnim simfonijskim orkestrom.

Ustrajno radi na istraživanju i promociji skladatelja i glazbe iz Hrvatske te s područja bivše Jugoslavije. Godine 2012. održala je niz recitala i izvela cijelokupan glasovirski opus Dore Pejačević u okviru projekta The Cultural Transmission from Ise to the World u japanskom gradu Ise. 

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci