Makedonski melos oduševio Topličance

Makedonci i Varaždinske Toplice se vole, što je iznova dokazano u četvrtak 27. kolovoza, nastupom folklornih skupina iz Republike Makedonije u hotelu Minerva.

Kongresna dvorana bila je premala za sve Topličance, ljubitelje makedonskog melosa. Nakon nastupa folklorne grupe ‘Pletenka’ iz Bitole i KUD-a ‘Novaci’, pojačanog domaćim snagama, KUD-om ‘Toplice’, nitko nije ostao ravnodušan.

– Ima nešto u makedonskoj glazbi što čovjeka dirne u dušu – jedan je od komentara brojnih posjetitelja.

Gradonačelnica Goranka Štefanić koncert je pratila sa svojim gostima, Irinom Krotkovom iz makedonskog Ministarstva kulture, Brankom Maretićem, predsjednikom Hrvatskog kulturnog centra Marko Marulić iz Skopja te vodstvom makedonskih KUD-ova.

Neposredno prije koncerta gradonačelnica Štefanić je sa zamjenikom Nedeljkom Mihalićem i potpredsjednikom Gradskog vijeća, Ljubomirom Svetecom s gostima Grada razgovarala o kulturnoj suradnji Varaždinskih Toplica sa Bitolom i Skopjem.

– Kultura je dio strategije razvoja Varaždinskih Toplica i svaka suradnja je dobrodošla. Makedonska kultura je iznimno cijenjena kako danas tako i tijekom povijesti pa mislim da itekako imamo o čemu razgovarati i međusobno podijeliti iskustva dviju, kulturno bogatih sredina – rekla je Goranka Štefanić nakon koncerta Makedonaca u Varaždinskim Toplicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije