Ovog utorka otvorenje izložbe ludbreškog slikara Gorana Petrača

U izložbenom prostoru dvorca Batthyany u Ludbregu ovog utorka, 21. srpnja, s početkom u 21 sat, biti će otvorena izložba slika akademskog slikara Gorana Petrača.

Goran Petrač, rođeni Ludbrežanin, umjetnik je neospornih kvaliteta. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1985. godine diplomirao je slikarstvo u klasi profesora Vasilija Jordana. Za izuzetno uspješno završeni studij dodijeljena mu je nagrada Akademije likovnih umjetnosti. Iste godine sudjeluje na prvoj skupnoj izložbi studenata-diplomanata, čime započinje svoj profesionalni rad.

Prvu samostalnu izložbu priredio je 1988.godine u Galeriji Koprivnica sa slikama srednjeg i većeg formata, na kojima kolorističke strukture i namazi boja pretvaraju figuralnu kompoziciju u poetsko viđenje svijeta.

U Petračevim slikama možemo uočiti nekoliko tematskih ciklusa koji su ga zaokupljali kao motiv i sadržaj, te problemi koje on sustavno i na specifičan način rješava unutar tkiva slike, dajući joj bogatstvo i uvjerljivost.

S prvim ciklusom slika Pokrovi, nastalim u razdoblju od 1987. do 1990.godine, Petrač se jasno određuje unutar hrvatske moderne umjetnosti kao nastavljač oniričkog slikarstva, prezentirajući svoju visoku razinu slikarskog umijeća u figurama, pokrovima i u metafizičkom prostoru svojega slikarstva.

Povratkom u Ludbreg, 1998. godine, započeo je izgradnju ateliera u krajoliku rodnog Ludbrega i njegovih veduta s motivima polja, oranica, klasja, trava i šaša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije