Ove srijede u Atriju Starog grada nastupaju Sofija Cingula i Darko Rušec

Ove srijede, 22. srpnja u Atriju Starog grada, s početkom u 20 sati, održat će se koncert klasične glazbe. Nastupit će poznata mezzosopranistica Sofija Cingula uz pratnju Darka Rušeca na gitari.

Koncert je u sklopu programa Ljeto u Varaždinu, u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin.

Sofija Cingula, mezzosopran, rođena je u Zaboku, a osnovnu i srednju školu završila je u Varaždinu. Glazbeno školovanje započela je kao čelistica u klasi profesora Darija Milkovića na Glazbenoj školi u Varaždinu nakon čega upisuje Solo pjevanje u klasi profesorice Darije Hreljanović.

Vokalnom pedagogijom aktivno se bavi već nekoliko godina – najprije kao profesorica Solo pjevanja i Komorne glazbe na Glazbenoj školi u Varaždinu, a potom na Odjelu za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli gdje je stalno zaposlena.

Koncertni i operni nastupi mezzosopranistice Sofije Cingula obuhvaćaju širok i raznolik repertoar – od rane glazbe sve do moderih praizvedbi suvremenih autora koji joj nerijetko i posvećuju svoje skladbe (Pergolesi: Stabat mater, Bach: Johannespassion, Matthäuspassion, Mozart: Krönungsmesse, Spatzenmesse te brojne druge).

Darko Rušec je intenzivno je počeo učiti klasičnu gitaru kod Wernera Hartmann-a na Konservatorium des Landes Steiermark u Graz-u te privatno polagao osnovnu i srednju glazbenu školu. Nakon završene srednje glazbene škole i gimnazije, upisao je pedagoški smjer s glavnim predmetom Klasična gitara na Joseph-HaydnKonservatorium des Landes Burgenland u Eisenstadtu.

Nastavlja se usavršavati na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Grazu, a bavi se i glazbenom publicistikom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije