HNK Sezona počinje 16. rujna praizvedbom predstave ‘Nema života na Marsu’

Nova kazališna sezona HNK u Varaždinu počinje ove subote, 16. rujna, praizvedbom predstave ‘Nema života na Marsu’ na Sceni Zvonimir Rogoz.

Riječ je o, najavljuje HNK, komornoj ljubavnoj drami autorice Une Vizek, koju je režirala Marina Pejnović.

Scenografkinja je Liberta Mišan, kostimografkinja Žarka Krpan, a suradnik za glazbu je Vid Kralj Novak.

U predstavi nastupaju četiri glumca – Robert Plemić (On), Barbara Rocco (Ona), Jan Kerekeš (Onan) te Katarina Strahinić (Onana) – koji glume četiri lika.

Naime, kako je objašnjeno u srijedu, 15. rujna, na konferenciji za novinare kojom je najavljena nova sezona HNK u Varaždinu, drama počiva na dva lika podijeljena na svoje unutarnje i izvanjske osobnosti.

– Sadržaj drame je priča o kolegama, u jednom malom birokratskom uredu, koji nakon deset godina zajedničke dosadne svakodnevnice počinju imati osjećaje jedno drugome. U stvarnom životu oni ne uspijevaju ostvariti kontakt iz straha od posljedica, zbog čega dolazi do raslojavanja njihove egzistencije na unutrašnji i vanjski život – ukratko je osnovu dramske radnje iznijela redateljica Marina Pejnović, kojoj je ovo prvi rad u varaždinskom Kazalištu.

Unutarnji život likova odmiče se od svakodnevnog te oni razvijaju paralelni potencijalni erotski nabijen unutrašnji život.

Taj unutrašnji život predstavljen je putem dviju zasebnih osoba, njihovih deset godina mlađih ‘varijanti’.

Drama ‘Nema života na Marsu’ Une Vizek nagrađena je trećom Nagradom za dramsko djelo Marin Držić za 2015. godinu.

Nakon praizvedbe u subotu, već u nedjelju, 17. rujna, u 20 sati, slijedi repriza. Ulaznice su u slobodnoj prodaji i na iskaznice Kluba prijatelja Kazališta.

Nakon toga predstavu možete pogledati i u četvrtak, 21. rujna, te u subotu, 23. rujna. Obje izvedbe su u 20 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije